CDR.cz - Vybráno z IT

Nový trailer na Metro: Exodus ukazuje děsivé scenérie vně moskevského metra

Metroex 2
JIž čtyři roky uplynuly od doby, co se hráči podívali do zpustošeného moskevského metra. Vývojáři z 4A Games neusnuli na vavřínech a celou dobu pracovali na pokračování se jménem Exodus.

Metro: Exodus bylo představeno letos v Los Angeles na E3. Z obecenstva sklidilo mnoho kladných ohlasů a od té doby se nachází v hledáčku mnoha hráčů a kritiků. Vývojáři nyní připravili nový trailer, který poodhaluje příběhové pozadí připravovaného dílu.

S Metro: Last Light se 4A Games pokusilo po svém rozvinout univerzum Dimtry Glukhowského, ale nyní se opět navrací k přímé inspiraci knižní předlouhou. Metro: Exodus si vezme za šablonu poslední knihu, tedy 2035.

Arťoma už obtěžují vlhké polorozpadlé zdi tunelů, a proto zkoumá povrch zpustošené Moskvy v nadějích, že nalezne další přeživší, kteří se neschovali v podzemí. Určitě se vyplatí si přečíst samotnou knihu. Času je na to dost, protože Metro: Exodus má naplánované vydání na podzim příštího roku.

Vypravěčem v traileru je Arťomova žena, která se snaží přimět svého muže k rozumu, rozmluvit mu výlety do zamořených oblastí. V krátkých ukázkách lze opět zpozorovat vybroušený design postapokalyptického prostředí. Stejně jako předchozí tituly i tento disponuje špičkovou grafiku, při jejímž vykreslování se zapotí kdejaký trhač asfaltu. Těšíte se na nové Metro? Patříte mezi fanoušky 2033, Last Light nebo knižní předlohy?

Zdroje: 

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nový trailer na Metro: Exodus ukazuje děsivé scenérie vně moskevského metra

Žádné komentáře.