CDR.cz - Vybráno z IT

Oceňované Brothers: A Tale of Two Sons vychází po letech i na mobilní platformy

Brothers 4
V roce 2013 vyšla nevinná hříčka průmyslu, Brothers: A Tale of Two Sons, na první pohled obyčejná adventura o příběhu dvou bratrů. Ze všech stran se brzy ozývaly chvalozpěvy s vysokými hodnoceními. Po dvou letech vychází tento titul na iOS, posléze i Android.

Herní scéna občas vychrlí titul, který pod povrchem jinak povrchní zábavy nabídne hlubší zážitek. Můžeme se bavit o Ori And The Blind Forest, To The Moon, Unravel nebo právě Brothers: A Tale of Two Sons. V příběhu vystupují dva bráškové, starší a mladší, který se potulují světem, aby nalezli lék pro svého umírajícího otce.

Brothers 2Brothers 3Brothers 5

Na první pohled ze hry vyznívá kooperativní režim, kdy by se jeden hráč chopil mladšího sourozence, druhý staršího. Verzi pro PC je možné tímto způsobem odehrát, jedna postavička poslouchá kombinaci WASD, druhá šipky. Původní konzolová verze však cílila na jiný způsob hraní. Každého brášku ovládáte jinou páčkou – staršího levou, mladšího pravou. Stejného konceptu se dočkáte i na mobilních zařízeních.

Přestože se hra řadí mezi adventury, vývojáři zanechali hře ladný průběh, nijak nenarušovaný sáhodlouhým uvažováním nad hádankami. Jedná se spíše o atmosférický titul na uvolnění, který zvládnete přehrát během 2-3 hodin.

V roce 2013 vyhrál VGX ocenění v kategorii nejlepší hry pro Xbox 360, kde soupeřil s Grand Theft Auto V, Bioshock Infinite a Tomb Raiderem. Nejen novinářská kritika byla však tímto titulem unesena, recenze uživatelů na Steamu jsou v drtivé většině kladné a na Metacritic se hra pyšní skórem 8.6/10.

Brothers 6Brothers 8Brothers 7

Uživatelé iOS se tohoto titulu dočkali už včera, zakoupit jej mohou za cenu 5 dolarů (přibližně 120 Kč). Majitelé Android zařízení si budou muset ještě chvíli počkat, přesné datum určené není, ale plánováno je vydání v Q4 2015.

Záběry z hraní iOS verze

Přestože od hry lze čekat stejný obsah, někteří uživatelé hlásí problémy s ovládáním, které na rozdíl od svých „bratrů“ na jiných platformách působí nepříjemně. K tomu jsou přítomné i časté pády hry a horší framerate. Ten nejlepší zážitek proto raději vybírejte dle své oblíbené platformy, ať už Windows PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One či iOS a časem Android.  

Diskuse ke článku Oceňované Brothers: A Tale of Two Sons vychází po letech i na mobilní platformy

Žádné komentáře.