CDR.cz - Vybráno z IT

Oznámeno pokračování Age of Mythology. Legendární strategie milénia se vrací

Myth
Vyvěste vítězné prapory, odpalte ohňostroje a pět dnů a nocí hlasitě zpívejte. Legendární strategie Age of Mythology se po 12 letech vrátí s dalším rozšířením, ponese podtitul Tale of the Dragon.

Jako blesk Dia z čistého nebe se na veřejnosti objevila informace o novém rozšíření legendární realtimové strategie Age of Mythology. Spekulovalo se o něm už v době červnové E3, teď ale můžeme s čistým svědomím říct, že "pokračování" téhle mytické ságy spatří světlo světa a ponese podtitul Tale of the Dragon.

Je tomu dlouhých 13 let od doby, kdy skupina bohů různých národů udeřila poprvé. Age of Mythology je v ledačems příbuzné sérii Age of Empires, zachází však do světa fantazie a fikce. Tím se zbavuje historických limitů obehnaných právě kolem Age of Empires a nabízí hráčům o něco více prostoru na realizaci.

Myth 2

Hra zpracovávala jak příběhovou kampaň, tak volný scénář, kde se na mapě mohlo setkat až devět různých hráčů. Rozprostřeni byli po třech národech – Egypťané, Seveřané a Řekové, přičemž každý z národů disponoval třemi bohy. U Egypťanů to byl Ra, Set a Isis; Seveřany zastupoval Thór, Ódin a Loki; Řeky pak Zeus, Poseidon a Hádés.

Hráč se vždy dostal do role jednoho z nich, navolil si spojence a protivníky a nezapomenutelná bitva národů mohla začít. Pro kombinace přitom neexistovaly pravidla, jako Ra jsme si klidně mohli za spojence zvolit Thóra s Hádésem a společně se postavit proti Isis se Zeusem. Fantazii se v Age of Mythology meze nekladou.

V roce 2003 spatřilo světlo světa první rozšíření s podtitulem The Titans Expansion. To mimo jiné přineslo také nový hratelný národ Atlanťanů. Na druhý expansion pack ale hráči čekali jako na smilování. A jak se zdá, dočkají se. Bližší informace se dozvíme co nevidět, už 2. října – a rozhodně si je nenecháme pro sebe.

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Oznámeno pokračování Age of Mythology. Legendární strategie milénia se vrací

Pondělí, 21 Září 2015 - 14:07 | tomasxxxx | Ma to vyjst ako pridavok do hry, podobne ako...
Pondělí, 21 Září 2015 - 01:47 | Daniel Křenský | Bude to samostatně hratelný Datadisk? Nebo...

Zobrazit diskusi