CDR.cz - Vybráno z IT

Pamatujete Crazy Taxi? Vyšlo zdarma na Android i iOS

Crazy Taxi
Na přelomu tisíciletí vyšla populární závodní arkáda s taxikařením coby hlavním tématem. Jezdění proti předpisům zde byla hlavní mechanika hry, která hráče odměňovala za ty nejhorší přestupky.

V dobách, kdy Uber bylo pouze antonymum slova Přidej, a na televizních stanicích běžela premiéra francouzské akční komedie Taxi se Samy Nacerim v hlavní roli, běžela na počítačích či konzolích mnoha hráčů závodní arkáda Crazy Taxi.

Oproti běžným taxikářům, kteří se naopak snaží táhnout přes ty největší objížďky, musel hráč dovézt svého zákazníka v co nejkratším čase, v nejvyšší rychlosti, s co nejvíce přestupky a co nejméně trvalými následky. Jednoduchý princip zachraňoval zábavný jízdní model, který realitu míjel z vlaku, motivační systém bodování a všudepřítomný soundtrack kapely Offspring. 

Původní Crazy Taxi vyšlo již v roce 1999, nejprve na hrací automaty a až poté na konzole i PC. Aktuálně je k dispozici prostřednictvím Steamu, PSN a Xbox Live Arcade. Později se dočkala i verzí pro iOS a Android, které ovšem byly v obou případech placené.

Velká komunita hráčů však dodnes nevyhledává placené aplikace (natož hry) pro mobilní telefony a zůstávají u bezplatných titulů, byť s reklamami či mikrotransakcemi. Mnoho her, jejichž prodeje nedosahují dostatečných prodejů, tak sloupává svoji cenovku.

Crazy Taxi 1Crazy Taxi 2Crazy Taxi 3

Crazy Taxi bylo schováno za finanční částkou pěti dolarů od roku 2012. Každý, kdo by byl ochoten si za mobilní port zaplatit, tedy už pravděpodobně učinil. Vydavatelství SEGA se uvolněním hry snaží přilákat i pouhé zvědavce, kteří by si hru beztak za původní cenu nezaplatili.

Každý hráč má možnost si nechat odstranit reklamy za interní mikrotransakci v hodnotě 5 dolarů (~119 Kč), tedy za původní cenu hry. Těm, kteří si hru zakoupili v minulosti, bude uznána verze hry bez reklam. Crazy Taxi najdete na Google Play i App Store. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Pamatujete Crazy Taxi? Vyšlo zdarma na Android i iOS

Úterý, 30 Květen 2017 - 18:06 | Xspy | Quarantine :) Klasika z dob 386 .....Jo tehdá...
Úterý, 30 Květen 2017 - 18:01 | Xspy | Myslím ,že byla za pakatel už dřív v Humble...
Pondělí, 29 Květen 2017 - 15:55 | petr22 | Precetl jsem si prvni dve vety a napadla me...
Pondělí, 29 Květen 2017 - 12:48 | Joe2nd | Zkusil jsem to dnes na iOS. Hra je sice zdarma ke...

Zobrazit diskusi