CDR.cz - Vybráno z IT

Pebble chystá chytré hodinky Pebble 2, Pebble Time 2 a zařízení Pebble Core

Pebble 2
Chytré hodinky Pebble udělaly díru do světa před několika lety. Svou jednoduchostí a vysokou výdrží si získaly mnoho zákazníků po celém světě. Firma Pebble Technology neusíná na vavřínech a připravuje zcela nové produkty, a že jich není málo.

Chytré hodinky Pebble si získaly oblibu a krátce na to přišlo vylepšení v podobě nové verze Pebble Time s barevným displejem a modernizovanými funkcemi. Pebble a Pebble Time neměly na trhu příliš velkou konkurenci až do dubna 2015, kdy kalifornská firma Apple v Americe a dalších vybraných státech zahájila prodej chytrých hodinek Apple Watch.

Společnost Pebble Technology před pár dny spustila svou v pořadí třetí crowdfundingovou kampaň na serveru Kickstarter.com, kde žádá širokou veřejnost o podporu při realizaci nových produktů, stejně jako to dříve udělala s Pebble a Pebble Time. Nyní shání peníze na druhou generaci chytrých hodinek Pebble 2 a Pebble Time 2 a také na doplňkové příslušenství s názvem Pebble Core. Cílovou částku 1 milion dolarů se již podařilo v krátkém čase překonat více než 6x a to zbývá do konce kampaně ještě jeden měsíc.

Pebble 2 se drží zavedených standardů staršího modelu Pebble Classic. Disponují stejným designem i velikostí černobílého e-ink displeje 1,26", pouze na rozměrech 39,5 x 30,2 x 9,8 mm je znát zmenšení rámečku. Funkce zůstávají nezměněny, hodinky jsou nově vybaveny odolným sklíčkem Gorilla Glass, senzorem pro měření tepu a vestavěným mikrofonem.

Pebble 2 And Core Blue Crop

Model Pebble Time 2 můžeme považovat za vylepšené Pebble Steel. Mají rámeček z nerezové oceli a plastový pásek, který je možné za příplatek vyměnit za kožený nebo kovový. Hodinky o rozměrech 40,5 x 37,5 x 10,8 mm jsou nově vybaveny 1,5" barevným displejem s rozlišením 200 x 228 pixelů.

Úplnou novinkou je Pebble Core - drobná klíčenka s klipem, která dokáže nahradit smartphone na cestách nebo při sportu. Mezi její specifikace patří slot na SIM kartu, 4GB vnitřní paměť, krokoměr a 3,5mm konektor na sluchátka. Nechybí ani podpora Bluetooth, Wi-Fi či GPS. Pebble Core pravidelně měří vaši aktivitu ve dne i v noci a vytváří nejrůznější statistiky. Na plně nabitou baterii vydrží v provozu až devět hodin.

Aktuálně dostupné nabídky na Kickstarter:

  • Pebble Core od 69 dolarů (cca 1700 Kč bez daně) - výběr ze 2 barev, dostupnost leden 2017
  • Pebble 2 od 99 dolarů (cca 2400 Kč bez daně) - výběr ze 5 barev, dostupnost září 2016
  • Pebble Time 2 od 179 dolarů (cca 4100 Kč bez daně) - výběr ze 3 barev, dostupnost listopad 2016

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Pebble chystá chytré hodinky Pebble 2, Pebble Time 2 a zařízení Pebble Core

Čtvrtek, 26 Květen 2016 - 10:08 | japkoslav | I jako majitel první generace Pebble Steel jsem...

Zobrazit diskusi