CDR.cz - Vybráno z IT

Populární Twitch.TV spouští digitální distribuci her, představil netradiční plán

Twitch Uvod
Úspěšný stream-videoserver Twitch.TV postrašil konkurenci. Letos na jaře spustí digitální distribuci vybraných titulů, mezi podporovateli je i Ubisoft. Využívat bude jednotlivých uživatelů.

Primárně herní streamovací služba Twitch.TV se od svého spuštění těší stále většímu zájmu aktivních uživatelů. Další krok k atraktivitě povede skrze digitální distribuce oblíbených titulů. GOG, Steam, Origin nebo uPlay tak na scéně čeká další konkurent.

I když, jak se to vezme. Twitch, který se specializuje na živé přenosy z herních turnajů, konferencí i klasická let's play videa, na to jde trochu jiným způsobem. Využívat bude právě spolupráce se stálými streamery, hry totiž bude nabízet skrze jejich kanál. Pod videem s živým streamem se objeví tlačítko ke koupi titulu.

V řeči čísel to znamená, že streameři, kteří budou na svém Twitch profilu nabízet ke koupi vybrané tituly, získají 5% podíl na zisku. Celých 70 % poputuje k vydavatelství, zbytek pak za zprostředkovatelské služby obdrží právě samotný Twitch. Nakupující komunita navíc získá uživatelské bonusy v podobě nových emotikonů nebo virtuálních odznaků a ocenění. Obchodní plán zahrnuje i populární slevové akce.

Twitch 1

Spolupráce s jednotlivými vydavateli jsou zatím v jednání, z velkých jmen jsou jí otevřeny společnosti
Hi-Rez Studios, Paradox Interactive, Telltale Games nebo Ubisoft, který službu hodlá propojit se svou vlastní sítí uPlay. V seznamu zatím chybí hráči jako Square Enix, Namco Bandai, Activision/Blizzard nebo Electronic Arts.

Služba se bude pro jednotlivé regiony spouštět postupně. Už letos na jaře zahájí ve Spojených státech, do konce roku by se ovšem měla dočkat také Evropa.

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Populární Twitch.TV spouští digitální distribuci her, představil netradiční plán

Pátek, 3 Březen 2017 - 17:41 | Gaunter | No neviem. Mať na disku ďalšieho sliediča, pardón...

Zobrazit diskusi