CDR.cz - Vybráno z IT

Povedená trojice novinek: YotaPhone 3, YotaPhone 2c a Asus Zenfone Selfie

Asus Zenfone Selfie
Společnosti Yota a Asus chystají nové atraktivní modely. Těšte se na výkonný YotaPhone 3 a levný YotaPhone 2c se dvěma displeji + model pro vášnivé selfíčkáře Zenfone Selfie.

Druhá generace smartphonu YotaPhone se dvěma odlišnými displeji se sice vesele prodává teprve od konce minulého roku, i přes to ruská společnost Yota nezahálí a připravuje další dvě verze tohoto hybridního telefonu.

Vylepšením stávajícího modelu YotaPhone 2 má vzniknout YotaPhone 3, který bude oplývat rychlejším procesorem, jemnějším rozlišením a lepším černobílým e-ink displejem. S největší pravděpodobností můžeme počítat také s tenčí konstrukcí, větší operační pamětí a kvalitnějším fotoaparátem. Výrobce samozřejmě nikam s novým modelem nespěchá, zatím hodlá trh nasytit druhou generací telefonu. Například v Americe se přístroj začal prodávat teprve minulý týden, takže se ještě čeká, jaký bude mít ohlas.

YotaPhone 2

Do budoucna bude tedy vlajkovou lodí značky YotaPhone 3, naopak nenáročným zákazníkům bude určena levnější varianta YotaPhone 2c, která by se měla na trhu objevit ještě letos. Firma se snažila dát do svého přístroje YotaPhone 2 co nejvíce různých funkcí, zpětná vazba však odhaluje, že některé funkce jsou pro zákazníky zbytečné, proto má být dostupná právě cenově výhodnější varianta.

Další novinka, která začne za měsíc prodávat, je Android telefon speciálně upravený pro všechny selfíčkáře. I když mnohým z nás vstávají vlasy hrůzou, když vidí adolescenty pózovat před mobilem, fotografování sebe sama prostě táhne dnešním světem.

Asus Zenfone 2Asus Zenfone 2

Nový smartphone by se měl jmenovat Asus Zenfone Selfie a jeho vzhled by měl kopírovat stávající model Asus Zenfone 2 s 5,5" displejem. Nicméně nejdůležitějším středobodem zájmu bude v tomto případě masivní přední fotoaparát s rozlišením 13 MPix s duálním LED bleskem. Zadní fotoaparát bude stejný s tím rozdílem, že bude doplněn o laserové automatické zaostřování. Zdroj uvádí, že nový Asus Zenfone Selfie bude dostupný dříve než Asus Zenfone Zoom, který byl také nedávno představen.

Olga "Olga Kolková" Kolková

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Povedená trojice novinek: YotaPhone 3, YotaPhone 2c a Asus Zenfone Selfie

Pátek, 29 Květen 2015 - 12:33 | Kert | Už je to tady jako na Mobilmanii. Není čas, zase...

Zobrazit diskusi