CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Pracovní místa, které umělá inteligence už brzy nahradí. Měli byste se bát?

Poštu lze automatem doručovat k rodinnému domku na chodník (ploché věci do některých typů schránek), dronem na zahrádku bez stromů a keřů. Ale pozor na počasí. V centrech měst a na sídlištích by to znamenalo vybudovat venku vždycky pro skupinu činžáků a paneláků něco jako alzabox (pokud se vejde mezi ty nabíječky elektromobilů). To by se mi celkem líbilo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

S tím dronem bych byl opatrný, ty regulace ohledně provozu v obytných oblastech dávají smysl. (Hluk, obavy o soukromí)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ta pseudo AI, co jsou z ní všichni poblouznění, běží na serverových farmách a žere desítky megawatt. Jestli si někdo myslí, že tohle v brzké době nastěhuje do auta, tak to nemá v hlavě v pořádku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To náročné je učení, ne? Předpokládám že provoz už vytrénovaného "ai" bude méně náročný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S těmi řidiči bych brzdil. Zatím nemá ani jedna z firem vyšší úroveň autonomního řízení než je stupeň 4. A z toho většina na tomto stupni tvrdne už pár let. A také, autonomní řízení si budou chtít automobilky prodávat jako službu, takže bude problém i s cenou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No možná by bylo dobré zmínit profese, které díky AI už o práci přicházejí. Jsou to překladatelé, novináři píšící krátké aktuality, někteří grafici, modelu a modelky pro katalogovou konfekci...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo to nevim :D Všechny současné jazykové modely překládají hůř jak google překladač a ty obrázky vygenerované prostřednictvím AI často vypadají zdegenerovaně jako v nějakém surrealistickém metaversu :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neříkám že pro všechny nasazení jsou strojové překlady vhodné, ale pro spoustu jsou dostačující. Jinak google translator používá neuronové sítě už spoustu let (takže si jej můžeš do "škatulky" AI též zařadit).
Ano AI generuje spoustu podivně vypadajících obrázků, ale též spoustu naprosto dostačujících. A je to o financích. Pokud budeš třeba dělat katalog pro levnou konfekci. Co je levnější? Najmout modelky, stylistu, fotografa, ateliér nebo natrénovat nějakou síť a pak jenom vyfiltrovat nesmysly?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zvědav jak dlouho bude té doručovatelské AI trvat, než se naučí vhazovat do schránek lísteček o nezastižení.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zvědavý, jak u nás AI naloží kamion, zakurtuje a odjede a potom v rámci cesty přeutáhne kurty...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AI se ujme rozhodovacího procesu.
Na fyzické akce bude mít lopatu s minimální mzdou.

PS: Naložení kamionu není problém. Už nějaký ten pátek lze uložit náklad tak, aby se na jednotlivých štacích nemusel přehazovat celý náklad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ne a stokrát ne. Už nyní je problém se "prokousat" k živému člověku, ať už telefonní operátor nebo banka. Je to tak silně odlidštěné a osobní dojem je že skutečný zájem je o osobní kontakt až když jde o euro/usd milionáře. Jinak jen moře generických odpovědí. A vlastně i živí operátoři mají co dělat se softwarem aby se nějak dal přizpůsobit a nerozhodoval čistě matematicky - tedy na hony vzdálen realitě lidského života.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt, když volám na nějakou tu linku a chci pomoct, tak automat mně nikdy nepomohl, akorát byl na obtíž.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jestli něco nahradí tak je to Driscoll, teda pokud už nahrazen nebyl. Tohle je totiž v lepším případě generované automatem, neopírá se to o fakta, neobsahuje vlastní názor, je to jen slepený text na nějaké téma obohacený o pár kopanců, třeba jako že pošťáka nahradíme vysokorychlostním vlakem. V horším případě to někdo skutečně psal, ale tomu moc nevěřím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ach vy mlaďoši, myslíte si, jak to máte těžké. To my starci, co pamatujeme hrůzovládu Čiháka, jsme za Driscolla vděční. :D

Ne, nikdy jsem od něj nic nečetl, už od Čiháka chodím na CDR jen do diskuse pro vtipy. :))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak moc je to tu pro mlaďochy, řekl bych, že moc písmenek a málo videa, ale staré vykopávky co sem chodily pro rady jak obejít Laserlock, tam jsou určité nároky na obsah.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pamatujete best of z ochran proti kopírování? Třeba ta ochrana, co se dala obejít podržením shiftu? To byly zlaté časy. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"neopírá se to o fakta, neobsahuje vlastní názor"

Když jsem psal převážně články, čistě z hlavy a z mých vlastních zkušeností, bylo to špatně, ""byla to neúporná sračka a shit"". Když napíšu obecný článek na nějaké obecné a "neurčité" téma, tak je to zase slepený text generovaný automatem a nedávám tam svůj vlastní názor. Jakmile se v nějakém dalším článku opřu o svůj názor, budu zase příliš zaujatý, což je taky špatně. Já naopak nevěřím, že se ten tvůj asi padesátý účet poučil při příliš silném bušení do klávesnice, jelikož ty hovadiny, co tady vykládáš a vyčítáš - proboha, tak to rovnou můžeme zrušit zpravodajství úplně a i v tom by si viděl všechno černě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Klíííd, vždycky se najde spousta rejpalů, co budou hledat hnidy úplně ve všem. Na to je nejlepší metoda myslet si něco o prdeli, usmívat se a dělat si svoje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Provedu :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. pokladní v obchodě. hmm tak je to občas i rychlejší si to odklikat sám, ale stejně tam musí být dozor co řeší chyby v systému.
2. a proto bylo třeba zrušit eet :0) automat mi potfaro nedokáže upravit výsledek dle potřeby --
3. operátor call centra jako AI je děs běs. Jediné za co se vždy modlím je jak se doklikat k reálnému člověku, třeba ty automaty v chatech jsou dobré jen k tomu jak člověka odradit od další komunikace..
4.poštovní doručovatel zatím ani omylem, člověk v dodávce je prostě daleko levnější a ne všesko se vejde do schránek. Nehledě na to že na baráku nikdo nemá box pro atomat a pochybuju že si ho všichni dobrovolně pořídí.
5. profesní řidič AI u nás? možná až se někomu povede zpravit naše silnice nebo až po nich nebode nikdo jiný jezdit díky nařízením eu..

Hele mně spíš napadají pozice jako politik, prezident, ... to by to AI mohlo zvládnout levou zadní...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.