CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Notebook bez nabíječky? WeWi SOL vydrží až 10 hodin a má hned několik solárních panelů

Hmm ty panely jsou doufám na dostatečně douhém kabelu a nikoli těsně u těla NB jak je na obrázku. Představa jak někde v ghaně sedím na tom tropickém slunku s NB ......... Btw nakolik přijde takové dobíječka externě k libobolnému NB? Dost bych se divil, kdyby se něco takového nevyrábělo.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jak se pise na konci clanku, prodavaji se i solarni nabijecky pro notebooky. Co jsem se letmo dival tak nejaka s rozumnyma 20W se da sehnat za cca 4tis. Kc.

Ale je videt, ze nejlevnejsi model nehraje vubec na vydrz ale na cenu. Nejen zmineny zravy procesor, ale nejaky ten watt by se dal usetrit i pouzitim SSD misto HDD. Ostatne se pry jedna o odolny notebook a pokud ocekavam padani, dal urcite bych prednost SSD. No kdo vi jestli se to vubec bude prodavat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kombinácia Cedar Trail GMA 3600 a Ubuntu nie je šťastná voľba. Intel oficiálne ovládače pre Cedar Trail grafiku nevydal, len niekde bokom na Nokiácky Linux a odtiaľ to komunita extrahovala do 3.6 kernelu. Inak sa o to stará PowerVR a tí na to zvysoka ... Snáď na notebook dávajú plne funkčný aktuálny systém, nie Ubuntu 10.x čo ASUS dáva na Ubuntové EEEčka - bez ovládača tej grafiky. Ovládače má 12.4 LTE repozitár resp. Mint 13 (cedarview-graphics-drivers), z novších to vyhodili a nie sú už ani v kerneli. Treba si ich doinštalovať ručne.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A neni to jedno? Linux je tam jenom, aby tam neco bylo a mohli ukazat, ze to stoji tolik a tolik a ze to neco ukazuje .... prodavat se to s linuxem nebude snad ani v te ghane:)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tim bych si nebyl tak jistej. K cemu budou v Ghane potrebovat Windows? Na hrani her? Lunux je idealne, protoze je zdarma (tedy snizi cenu notebooku minimalne o 1000kc) a obzvlast Ubuntu je velice jednoduche na instalaci novych aplikaci. A rozjedou na tom vsechno co muzou v takove divocine potrebovat. ;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.