CDR.cz - Vybráno z IT

Nový benchmark Catzilla: Zmutovaná kočka otestuje výkon počítače ve 3D i pod Windows 8

catzilla benchmark 3D
Země se třese a gigantická nestvůra ničící město vypadá jako potomek kočky domácí a staré dobré Godzilly. Tak nějak bude vypadat scéna z připravovaného benchmarku pro Windows.

Po vzoru softwaru z rodiny 3D Mark a Unigine Heaven bude nový benchmark sázet na nascriptovanou 3D scénu. Pomocí ní se pokusí vytáhnout z vašeho hardwaru maximum a poté zobrazit výsledek v podobě skóre. Je však otázkou, jakým způsobem chtějí tvůrci oproti stálicím jako je 3D Mark zaujmout.

catzilla

Catzilla je test výkonu vytvořený pro OpenGL 4.0, DirectX 9 a 11 pod platformou Windows. Mezi podporované verze patří 64-bit a 32-bit Windows XP, Vista, 7 a dobrým krokem je i plánovaný běh pod Windows 8. Benchmark bude navíc využívat paralelní grafický engine, který by měl dobře pracovat pod vícejádrovými CPU.

Za designem a 3D návrhy stojí polské grafické studio Platige Image, které se proslavilo krátkým filmem Cathedral, jenž byl dokonce nominován na Oskara. Dále spolupracovala společnost Plastic a tvůrci přehrávače ALLPlayer. Vývoj se blíží do finále a již brzy se dočkáme vypuštění veřejné betaverze, po kterém se dozvíme více. Zatím se můžete podívat na krátký úvodní trailer - pohled na kočku ničící město působí přinejmenším úsměvně.

Pokud se chcete do betatestování zapojit i vy, stačí napsat svůj mail do pole na oficiálních stránkách.

Zdroje: 

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nový benchmark Catzilla: Zmutovaná kočka otestuje výkon počítače ve 3D i pod Windows 8

Žádné komentáře.