CDR.cz - Vybráno z IT

Představení Windows 8 a Surface už dnes - živě a česky v 18:00 [živě]

Windows-8-logo
Dlouho očekávaný systém od Microsoftu, který může změnit svět tabletů i desktopů bude oficiálně představen dnes vpodvečer. CDR bude u toho a nabídne živý videovstup komentující ty nejdůležitější novinky.

Windows XP přišel během letošního léta o své prvenství v podílech operačních systémů na trhu. Stále se však jedná o 40 % všech desktopových systémů na světě. Brzy ale vyprší na XP podpora aktualizací a stane se tak opravdu zastaralým systémem. Počínaje zítřkem začne plánovaná etapa Microsoftu (odhalená mimo jiné i na setkání partnerů Microsoftu) přesunout do roku 2014 velkou většinu uživatelů Windows XP na nové Windows 8. 

windows-8-logo2

Plánované vydání tabletu Microsoft Surface vytvořilo mnoha konkurenčním firmám na čele vrásky. Pokud se ukáže, že Microsoft prodej správně načasoval, možná se dočkáme příchodu nového hráče, který ukousne pořádný kus koláče iPadu a dalším tabletům. První kusy byly beznadějně vyprodány, ale až následující měsíce ukáží, jak přijme zbrusu nový tablet s novým systémem veřejnost.

microsoft-surface-1

Dnes bude Windows 8 oficiálně představen ve své finální verzi určené zákazníkům. Co všechno přinese systém, který se může stát s Windows 7 celosvětovým standardem? Může Windows RT na Microsoft Surface změnit svět tabletů? Sledujte nás dnes v 18:00 živě na videu zde na CDR.cz.


V 18:00 se místo následujícího obrázku objeví video s živým přenosem z naší redakce, kde se vám pokusíme komentovat novinky z konference Microsoftu. Komentáře k aktuálnímu dění můžete zanechávat v diskuzi pod článkem, nebo na našem Facebookovém profilu.

livestream_konec

Dále o tématu:

Jiří Moos (Google+)

Jirka Moos je redaktor CDR.cz a DIIT.cz, kreativec se smyslem pro humor a také blázen do zabezpečení IT systémů. Vede bezpečnostní týdeník CDR Security Update a v současné době řeší marketing a redakční spolupráce CDR/DIIT.

více článků, blogů a informací o autorovi