CDR.cz - Vybráno z IT

LG Optimus G2: 5,5" smartphone dostane Full HD displej spolu s Androidem 5.0 KLP

LG_optimus_g_g2_hardware
Chystaná vlajková loď opět zamíří do pomyslné hranice mezi tablety a chytrými telefony. K veliké úhlopříčce nesmí chybět odpovídající rozlišení a výkon, tedy Full HD spolu s 2GHz čtyřjádrovým procesorem.

Konec roku se blíží a na povrch vyplouvají další a další informace (a spekulace) o chystaných zařízeních pro příští rok. Jedná se převážně o vlajkové lodě firem, tedy nejvýkonnější modely na trhu. Právě v posledních dnech můžeme spatřit zvěsti o LG Optimus G2 a pomalu se začíná mluvit i o Samsungu Galaxy S4. V tomto článku se podíváme především na produkt jihokorejského LG.

LG_G2

LG Optimus G první generace. Právě na něj by měl design G2 navázat

Dosavadní vlajková loď v podobě modelu Optimus G ještě ani nedorazila na český trh a už se mluví o jeho nástupci. Ten má mít nejen špičovou výbavu, ale hovoří se především o extrémně jemném displeji s 440ppi a rozlišením Full HD. Ze 720p u současného modelu je to slušný skok.

Operační systém
Android 5.0 Key Lime Pie
Display
5,5" Full HD (1920 × 1080 obrazových bodů) a (~440 PPI)
Procesor
2 GHz čtyřjádrový - Qualcomm Snapdragon S4 Prime
Fotoaparát
Hlavní (zadní): 13Mpx+?
Konektivita
LTE
Operační paměť
2 GB RAM a více
Dostupnost
Q3 2013

O vysoký výkon se podle všeho postará čtyřjádrový Qualcomm Snapdragon S4 Prime na frekvenci 2 GHz, spolu s 2GB operační pamětí RAM. Je otázkou, kam až mobilní výkon poroste, ale zde už se o tzv. "konzolovém výkonu" mluvit dá. Samozřejmostí je podpora LTE sítí, kterou u nás sice zatím nevyužijeme, ale ne všude trvá modernizace sítě operátorů tak dlouhou dobu. Kamera současného modelu G má uctyhodných 13 Mpx, tudíž se o tomto čísle mluví jako o samozřejmosti a možné je i vyšší rozlišení. Pixely bohužel nejsou všechno a tak doufejme, že optika bude adekvátní zbytku hardwaru.

android_evoluce_key_lime_pie

Těšit se můžeme na novou generaci operačního systému Android, tedy verzi 5.0 Key Lime Pie. "Koláč" přinese spoustu zajímavých změn, na které se zaměříme v dalším samostatném článku. Doufejme, že se výrobci s novou generací chytrých zařízení poučí a vedle stále výkonnějšího hardwaru konečně sáhnou po bateriích s větší kapacitou.

Další informace ohledně hardwarové konfigurace prozatím nevíme, ale na trh LG Optimus G2 dorazí za neupřesněnou cenu v květnu příštího roku. Bude tak přímo konkurovat Samsungu Galaxy S4, který má po úspěchu této řady zaděláno na další prodejní trhák. Uvidíme, zda mu LG zvládne konkurovat.

Zdroje: 

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku LG Optimus G2: 5,5" smartphone dostane Full HD displej spolu s Androidem 5.0 KLP

Čtvrtek, 13 Prosinec 2012 - 23:36 | giff | V mobilu jo, ale v ultra-prenosnem osobnim...
Středa, 12 Prosinec 2012 - 15:20 | Derryk | LG? Už vidim ten scénář: Z důvodu neodladěnosti...
Středa, 12 Prosinec 2012 - 12:49 | corwin78 | Nabušený HW je jistě důležitý, ale co se mi zdá...
Středa, 12 Prosinec 2012 - 12:15 | BTJ | Nezlobte se na me, ale 4jadrovy 2GHz procesor v...

Zobrazit diskusi