CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Prodeje Tesly klesly o 20%, a to chtěl Musk prodat 500 000 kusů

Holt recese zdaleka ještě neskončila a úroky stále vysoko = nakupovat auta na úvěr je drahý 😟

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Auta na úvěr jsou hrozný zlo :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jsem správně pochopil článek, tak je problém spíš s produkcí než s odbytem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to drahý a bohatých lidí je čím dál méně.
Navíc, že by z těch jejich aut vyzařovala nějaká prémiová kvalita, taky nic.

Kdybych ten zbytečnej milion a půl měl, tak si koupim čínské NIO, co se prodává v Německu. Tam opravdu ta kvalita je vidět.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdybych ten milion a půl měl já, tak okamžitě jdu investovat do futures nebo třeba dělat nějaké spekulace. A za zbytek peněz si koupím pěkně spalovací auto, EURO 5, či EURO 6 a život bude krásnější. No a být milionář, který doslova neví, kam by ještě své peníze dal, tak pošlu něco africkým dětem a pak postavím další bytové objekty pro Ukrajince a přistěhovalce. Samozřejmě jen ty s legálním pobytem :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže já jsem fanoušek elektromobilů a nekoupim si ho jen kvůli vysoké ceně.
Elektromotor je mnohem levnější a méně poruchový než spalovací motor. Čínské baterie dneska dají v pohodě 10 let provozu. Má to přirozeně automatickou převodovku. Ta se sice dá dát i do spalováku, ale je to další potenciálně poruchové místo, kdežto v elektromobilu je to v pohodě.

Problémem elektromobilů je naprosto přehnaně elektroniky typu samořídící nebo různé asistence, auto to šíleně prodražuje a navíc se to každopádně časem porouchá. Jenže tohle dnes už začíná platit i u spalováků, ty pravidla vynucuje EU, není to otázka jen elektromobilů.

Takže za mě, kdo chce, ať má spalovací auto, já s tím problém nemám, ale zároveň bych rád, kdyby EU povolila dovoz levných elektromobilů z Číny, já bych do nějakého klidně šel. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

takze vy by ste chcel nieco rozumne po EU ?
Hmm, vy ste snilek :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Čínské baterie dneska dají v pohodě 10 let provozu." A to víš jak? Dokud se toho nějaká nedožije, tak je to jen reklamní blábol Čínou dotovaných firem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

EU vám ten dovoz v klidu povolí. Ale nabalí na to taková cla a daně, že nakonec stejně budete rád, když se vejdou do milionu. Ona auta všude mimo Evropu jsou levnější, nejen v Číně. Proč může VW prodávat klon Oktávky pod svou značkou prodávat v plný palbě pod půl milionu a tady Oktávka na 700 tisících začíná a v plné výbavě je na milionu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, ale to je tvůj scénář, který není moc obecný. Nová auta kupují tuším tak ze 70% firmy a pokud má firma v plánu na autě najet za pět let okolo 200 000km, tak potom odhaduju - nepočítal jsem to - ji TM3 vyjde líp, než oktávka nebo možná i Dacia Logan.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

200k za 5 let? To je 40k km ročně a cca 110 km denně. Ne že by to nešlo soukromě najet (já najedu 25k a to se střídám v rámci commutingu), ale je to docela dost, pokud bys počítal jen pracovní dny, je to najednou už 200 km denně. A tam bych třeba už viděl problém s nabíjením z domácí zásuvky - sice to za optimálních podmínek stále vychází, ale znamenalo by to že večer přijedeš domů, strčíš auto na nabíječku a musíš ho tam nechat až do rána - žádné pojížďky, žádná zábava. Denní průměrná porce 200 km + 8,5 hodiny práce znamená totiž cca 12+ hodin mimo domov podle dopravní situace a počasí.
Co se nákladů týká, TM3 asi bude levnější než třeba předražená O4, ale zase: užitná hodnota daleko nižší a životnost auta nepřekročí 15 let - když tu vidím jezdit 25 let staré O1, opět něco nesrovnatelného. A poslední věc je pokles ceny. Ojetá elektroauta ztrácejí na ceně daleko víc.

Auto jsem kupoval nové před 2 lety, o elektru jsem reálně vůbec neuvažoval, byť cenou bylo v rozpočtovém intervalu a měl bych kde nabíjet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je pravda. Podla TUV je Tesla co sa tyka kvality na tom horsie ako Dacia

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Asi to bude souviset s tím, jak Musk vytrvale lže. Sliboval Robotaxi, který vám budou vydělávat a navrátí investici do několika let, sliboval Full-Self Driving, sliboval levný baterie. Jo a taky tvrdil, že je ekonomická sebevražda si koupit cokoliv jinýho, než Teslu. 🤮

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To není lež, to je "vyhnutelná pravda" :DD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trh je nasycen, konrurence už je na trhu, levných EV z Číny už je celkem dost. A řekněme si to narovinu, Tesla prostě stagnuje když se na ta auta podíváte. Celou dobu stále stejná a uvnitř to vypadá, jak v levném obýváku z IKEA. Jenom ořezaný volant a obří tablet.
Prostě z Tesly se stala okoukaná tuctovka a chybí jí kvalita interiéru. Navíc z pohledu a techniky a dojezdu už také nemají proti asijským EV co nabídnout navíc. Asie je dohnala a spíš už je o krok vpřed.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.