CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Vyzkoušejte mezi prvními prohlížeč Opera 15 s jádrem Webkit: Jak dopadl v benchmarku?

Supr, už jen aby tam byla opera link a je to perfektní :D

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

chrome verze 134 bude kdy .. neni jim to uz trapny ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty holky pro prohlizece jsou vas vlastni napad nebo nejak "oficialni" nebo alespon proflaknutejsi?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Na holky jako prohlížeče kdysi odkazoval i blog Opery, je to profláknutější věc, ale líbivá. Stojí za ním designérka s nickem Eskimoie - https://www.facebook.com/eskimoie

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Co to je tragedii? Kde jsou záložky? Chci starou dobrou Operu!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

na blogu psali, že to tam všechno bude, jen to ještě neimplementovali :)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

No tak to pak jo... chybí mi i horní tlačítková lišta.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

mě zase ta dolní, ale to tam asi fakt nebude :-/

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mi boční Záložky a Poznámky. Na co má naprostá většina uživatelů širokoúhlé zobrazovadlo? Dokud tam nebudou boční panely, tak není důvod k upgrade.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

"Trh s webovými prohlížeči ještě zdaleka nepatří jen Chromu" - no to tedy zdaleka ne, Chrome je třetí za IE a FF s podílem 16,35%.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Text článku je zavádějící. Kanál "Next" nemá nic společného s "beta" verzemi, je to kanál, na kterém se pro komunitu vydávají ukázková sestavení aktuální práce na následující verzi prohlížeče. Současné sestavení Next pro verzi 15 je na úrovni "alpha preview" či "technological demo", čili taková technologická ukázka/ochutnávka, jakým směrem jde vývoj a jak to asi přibližně bude vypadat (z hlediska základní funkcionality), až to bude hotové, přičemž řada dříve slibovaných funkcí není zatím vůbec implementována a další funkce mohou klidně přibývat a stávající funkce mohou být změněny nebo odstraněny. Rovněž grafická stránka rozhraní může ve výsledné verzi vypadat jinak.

"Beta" verze je takový již použitelný milník, kdy se zpravidla již nepřidávají funkce, jen se dolaďuje jejich použitelnost a hledají se chyby, které se následně opravují.

A jen pro pořádek, "Release candidate" je verze o které si autoři myslí, že by se již mohla vydat jako finální, ale pro jistotu se ještě otestuje v rámci komunity, čili je to už jen prosté odlaďování chyb které unikly pozornosti při beta testování nebo vznikly až po betatestování, nové funkce se nepřidávají ani se nemění. Výjimečně může být nějaká funkce odstraněna pro přílišnou chybovost, kdy oprava chyby vyžaduje delší čas.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze ne, uvidime, jestli zustanu na Opera 12.15 nebo prijde jeste 12.16, dal uz aktualizovat nebudu, az zacnou zlobit stranky, tak se vratim k Firefoxu.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Pomineme-li fakt, že Peacekeeper je mizerný benchmark, na jakém "železe" (přesnější výraz je šrot) jste proboha Operu Next 15 testovali?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

jooo petice za vraceni mailovyho klienta! prosim pomozte.. :) https://www.change.org/petitions/opera-software-asa-bring-back-m2-build-...

a jinak myslim (doufam), ze tam vratej vetsinu starejch funkci (rekneme, ze prepsali asi jadro opery dost kvuli tomu zejo).. jinak budu nahranej

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zatial je ta nova opera dost hruza.

Nema smooth scroll, RSS, pin tab, konfiguraciu mysich gest ... nic co pre mna robilu operu operou.

Aj na mobile som nakoniec presiel na opera mobile classic...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne me stve pametova nenazranost, kterou pozoruju vzdy, kdyz potrebuji pouzit Chrome. Pro prvni porovnani - 10 stranek po prvnim nacteni v ChrOpere zabralo v pameti cca 700 MB, 10 stejnych stranek ve verzi 12.12 zabralo (s defaultnim nastavenim konfigurace cache) necelych 300 MB. Trosku rozdil

Pridavam se k tem, kterym se vzhled Chrome, tedy i nove ChrOpery, nelibi

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.