CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k RECENZE – Cyberpunk 2077 je průšvihem i potenciální hrou roku současně

Možná bude hrou příštího roku, viz https://youtu.be/O3V4UBZmC9o Jinak jsem to jednou dohrál asi za 50h, ale s druhým průchodem chvíli počkám :) Minimálně než mi přijde nový PC s 6900 RX a 5900X.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč příštího :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože si myslím, že bude trvat tak rok až 2, než to dodělaj do supr hry :) Tedy jestli se na to nevyprdnou nekdy v průběhu... přeci jen už to je korporát a ten musí vydělávat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Možné je vše. Osobně očekávám 2022 jako rok multiplayeru, ale single bude "done", ale kdo ví.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám nahráno cca 100h a bavil jsem se. Nevím proč je na tu hru takovej hate. Co se týče hlavní linky, tak je "krátká". Především pokud si prostřelíš palici. Jenže to je jen jeden konec. Pak jsem jel klidně dalších 10-15h jen proto, že jsem to neudělal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Možná se hodilo označení "spoiler"?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Upřímně už mi "docházela šťáva" někde po čtyřiceti hodinách - pak už zbyly jen ty nudné a dost repetitivní questy. Přitom ty, co jsem stihla v těch prvních pár desítkách byly fakt super (např. Delamainova linka byla podle mě skvělá od začátku až do samého konce).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkusil jsem a odlozil jsem. Jelo mi to cca 30-40 fps a to je pro me nehratelne. Asi je nekde chyba u me ve hre, nicmene jsem neprisel na to jak to vyresit. Patch to ma 1.06 a vubec to nevytezuje pocitac, CPU se flaka a grafika osciluje mezi 30-60%. Zjistil jsem to tak, ze na max. kvalitu to grafiku zatizi skoro uplne, lita to mezi 80-100%, takze ta grafika vytizena je ale fps nizky a kdyz jsem chtel zvysit fps upravou nastaveni, tak mi fps zustala a grafika jede ani ne na pul plynu. Takze zatim ignoruju a cekam az to nekdo vyresi, pac ja nevim jak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jaký je CPU?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zen 2 - 3950X

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady ma borec stejnej problem a to ma Intel https://www.youtube.com/watch?v=53Yf-AEVVco ... krasne videt jak je vytizeni grafiky minimalni, jen u me i to vytizeni CPU je daleko nizsi coz pricitam tomu ze mam vice jader ktery hra nevyuziva, coz chapu jen mi prijde, ze i tech 8 jader by snad melo stacit aby to jelo tech 60fps treba a ne 40fps bez ohledu na grafickou narocnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tu je prubeh https://ctrlv.cz/jMnz 4k / https://ctrlv.cz/b5XE fullHD pri nastaveni neco mezi medium/high jak vlezu do auta v garazi a Jackie me vyveze do mesta, o plynulosti se neda mluvit a protoze mi freesync zacina na 45 fps je to z meho pohledu katastrofa, hru jsem prehodil na optane disk a zadna zmena, fps zustavaji stejny nehlede na kvalitu a rozliseni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže ideální kandidát na příští zimu, to už bude stejně odladěné, jako RDR2, co teď hraju úplně bez problémů :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, taky bych to nevidel tak cerne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono vzpomeňme na posledního zaklínače. Taky vyšel rozbitej jak cigánský hračky a spravilo se to až s příchodem Hearts of stone. Nešly dokonce splnít stěžejní questy na setové itemy. Je to rozhodně skvělá hra, bohužel přehypovaná. Dokonce i na klasické PS4 se to dalo hrát. Hate byl docela nezasloužený. Pokud si Sony a MS poruší vlastní release pravidla a schválí vydání tak ten hate měl padat na jejich hlavu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

100h a za mě rozhodně hra desetiletí i když jsem pařil na PC 5950x + 3090*. Hodně věcí dali raději do vedlejších questů právě protože Witchera 3 dohrálo jen mizivé procento lidí. Další rok to bude jen a jen lepší viz jejich vyjádření nad timeline. Hodně mi to sedlo, i všechny konce.
*mám kvůli CUDA VRAM NN

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta timeline byla letošní;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

máte pravdu ještě žiju ve 2020 :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cyberpunk 2077 9/10, protoze na 10/10 ma narok jen The Witcher 3.

Jiste takove hodnoceni lze dat jen PC verzi, konzolisti maji smolika, tak tu hru akorat hejti. Za me, kdo nechape, jak je to skvela hra, tak je trouba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nooo, i PC má rozbité HDR, RT jede jen přes Tensor jádra (v době std. DX12, Vulcan), samozřejmě bugy a ořezaný (naslibovaný) obsah.
To prostě z principu nemůže mít 9/10 :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale pokud se zadaří, tak za rok tvrdý práce by to mohla bejt 10/10 :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Žádná hra by nikdy neměla být 10/10, to by měla být nedosažitelná meta, protože co pak dáš hře, která je ještě lepší? A vždycky taková bude...9/10 by měl být ultra top, 8/10 super hra, 7/10 hodně dobrá hra, 6/10 dobrá hra, 5/10 průměrná hra a tak dále...10/10 je blbost...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

On je problém, jak chceš definovat lepší hru. Takový Pong, jednoduché principy, bugů nula (myslím, že u takového projektu dosažitelný stav:) ). Hra tě baví, 10/10.
Jenže jiný člověk, kterého hra nebaví dá 7/10, ale dá 10/10 jiné podobně komplexní hře, protože ta ho baví. Takže je lepší než ta první? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přes vánoce jsem tam strávil 120h a ještě mi zbejvá hromada vedlejšáku. Překlad se povedl. Je vidět, že ho dělal člověk kterého to hodně bavilo. Spoustu věcí je vyloženě radost číst. Vega56 mi to dávala půměrně na 52fps při 1080p high. Jen párkrát se to nepříjemně propadlo. Škoda toho uspěchání byť přes dvě odložení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Museli to vydat, protože na to měli ze státu dotace a kdyby to nevydali do konce roku 2020, tak by je museli vrátit.

Nicméně i tak, pořád všude možně čtu názory, že hra ještě měla 3-6 měsíců vývoje zkousnout. A já souhlasím, celkový svět a hra je funkční, nicméně tomu chybí ještě ladění, které dohánějí teď. Ale vím, jak by to bylo, skupiny de*ilů by hned začali nadávat na odložení, vyhrožovat autorům a bla bla bla...bohužel s internetem tyhle "osobnosti" vyplouvají na povrch.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No já byl rád, že to vydali. Rozhodně mi to na vánoce pěkně sedlo. A zase mám důvod se k tomu "brzy" vrátit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za objektivní recenzi, ve většině případů je v módě do hry kopat stůj co stůj. Třeba recenze na CZC, tam píše nějaký ko*ot. Tady je to ale hezky shrnuto.

Já prošel hru i s vedlejšáky (kromě jednoho, který mi nešel spustit) za něco přes 85 hodin a hru jsem si opravdu užil. Chci si ji rozehrát znova, nicméně tomu dávám chvíli, až přistane nějaký ještě nějaký ten update.

Ale kromě grafických glitchů, podivné fyziky aut a toho jednoho úkolu (Měkkota - nešlo mi promluvit s policisty na chodbě) jsem měl jediný pád hry a jinak žádný jiný úkol nebyl nedokončitelný kvůli bugu. O tom si u takové Bethesdy můžete jen nechat zdát, tam se spravuje funkčnost úkolů měsíce. I KCD po vydání trpělo na bugy, a to i na zásadní - nefunkční úkoly, pády hry, ztráta pozic. Opravili to a dnes beru KCD jako herní klenot, mám v něm nalítáno přes 450 hodin a stále je to zábava.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Fyzika aut mě moc neuráží. Chová se to celkem rozumně. Jen mám pocit, že prohodili hodnoty brzd motorek a aut. Auta prostě nebrzdí. A občas mi to udělá bug kdy držím klávesu pro pohyb vpřed a auto začne s palícími se pneumatikami couvat. Nebo zablokování řízení pokud jsem si odskočil do journalu. Zato v prvním Watch Dogs jsem nadával jak špaček.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel nechová, když malým prdítkem či motorkou odhodím velké SUV či dodávku jako plechovku od piva, tak to moc dobře nepůsobí. A i ovládání na klávesnici není dobře poladěné, je to extrémně nelineární, a řízení prakticky lítá ze strany na stranu. Dá se to uřídit, ale není to zrovna zábavný model. Nezkoušel jsem gamepad, tam by to možná na analogové páčce bylo lepší, ale přeskakovat mezi KB+M a padem podle toho, jestli řídím či chodím se mi zrovna nechce. Nicméně to není gamebraking věc, dá se to. Ve WD 1 je řízení strašné, tam nemám důvod nesouhlasit. Ve dvojce to naštěstí výrazně polepšili, v takové hře nejde o to mít simulátor (na to mám Project Cars, Assetto Corsa + volant), ale aby se to zábavně hrálo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak co zkusit nejaky ten mod, treba tady vidim ze se tyka fyziky aut https://www.nexusmods.com/cyberpunk2077/mods/856

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Modding mne nikdy neoslovil. Porůznu jsem něco u svých oblíbených her zkoušel, tenkrát u Skyrimu jsem asi 3 hodiny jel dle seznamů na netu a instaloval a nastavoval desítky modů, a nikdy nebyl výsledek až tak dobrý, jak jsem čekal + se třeba přidaly různé problémy, které omodovaná hra dělala (až po to, že nešla vůbec spustit).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.