CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k RELOAD - Sacrifice je nevzplanutou hvězdou strategií

No dovolim si rozporovat par veci.

Sacrifice ma skvely pribeh. To ze ta uplne nejzakladnejsi kostra je stejna, jako 99,9% pribehu ve hrach, filmech, knihach neni nic na skodu. Je to jako pohrbit auto kvuli tomu, ze ma 4 kola volant a motor, coz neni nijak originalni.
Nechapu, kdyz autor sam vyjmenovava skvele (do jiste miry originalni) prvky pribehu. Navic o zvraty a zrady neni nouze. Takze pribeh skutecne je nadprumerny.

Zaroven autor nepochopil tu cast, kdy hlavni hrdina pry funguje na principu msty. Coz neni pravda. Vybudoval imperium, ktere mu ostatni borili, povolal demona, ten znicil vsechno. On prchl a na zacatku nema zadnou chut se vracet, chce zacit novy zivot. Ale schodou okolnosti je postaven proti stejnemu demonu, ktereho povolal kdysi on. Jenze jeho motivace neni msta, stejne jako Gandalf se nemsti Sauronovi, chce ho zastavit protoze pochopil, na kazdem svete se drive ci pozdeji najde nekdo, kdo Marduka vyvola a on ten svet znici. Takze Eldred pochopi, ze nema cenu utikat a ze musi to zlo porazit. Coz sice neni originalni (napriklad jako LotR), ale to mu neubira na kvalite.

Dalsi vec jsou hardware naroky. Hra vypada uzasne, ale pro rozchozeni ji stacila 8mb ATI. 16MB Riva, coz zase nebylo nic svetoborneho, to zmakla v pohode. Insane detaily byly samozrejme jen pro prvni GeForce, ale zase to vypadalo uplne scifi proti hram te doby, jako prave Diablo 2, CS, a podobne, ktere nemeli otevreny svet a tak dobre vymodelovane postavy, efekty, atp.

Ja to dokonce rozjel na 4mb Voodoo. To byla pecka. Do pameti se nevesly textury, takze obcas jsem mel cely jeden kopec pokryty misto pekne zelene travicky nejakym bordelem z pameti, jednou to byly smajlici, jednou otazniky. Byl to hodne LSD zazitek obcas. Ale nic to neubralo hratelnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hnusná nezáživná hra s fantasy světem a postavičkami tak nelogickými, že to musí být nehratelné i pro huliče marihuany. Proč tady oživujete už jednou umřelé mrtvoly, koukám na podobné články a tam FarCry2, což byla absolutní kravina oproti FarCry1.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hnusná a nezáživná? Nevíš o čem mluvíš. Seslat na nepřítele tornádo, zmiňovanou sopku, šílenou krávu, žabí déšť a další prapodivná (a originální) kouzla... Sacrifice byla a stále je jedna z nejlepších her, kterou jsem hrál.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je o vkusu kazdeho soudruha.

Ta hra zazivna je. Casto na zacatku bojujete o zdroje (dusicky) temer partizanskymi taktikami. Pote se to meni na primy konflikt. Do toho se musite umet strategicky presouvat po mape, nenechat si otevrene zadni vratka. To vse ve velmi sviznem tempu a mapy jsou opravdu velike. AI ma mezery ale neni to uplne trifka.

A co je na Fenixovi, nebo Drakovi nelogickeho? Nebo na borcovi s kulometem? :D Porad to nasleduje bezny princip, ze litaci a strelci jsou obvykle mnohem krehci, nez mameluci co rubou jen pestma.

Napriklad Silverback je slabsi, nez Phoenix, ale ten jen strili, kdezto SB ma i disable. Dava to smysl, je to skvele vybalancovane.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Recenzi jsem nečetl, nicméně Sacrifice je geniální hra a dost mě inspirovala.
Všechno je tam tak originální a domyšlené. Když jsem tu hru hrál tak jsem se opravdu cítil, že jsem v nějakém jiném světě a ne jen ve hře.
V registrech stačí upravit klíč a můžete hrát na full hd rozlišení, možná i více... (může to mít ale nějaké grafické chyby)
Existuje i multiplayerová komunita, akorát hráčů je velmi málo a musí se to všechno domluvit. Kdyby si však někdo chtěl zahrát tak mi může napsat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak díky tomu , že vše bylo nové neokoukané ,postrádající suroviny a naprosto jdoucí proti pravidlům RTS ve své době se nemá smysl divit , že se hra neprodávala.
Bohužel originalita za každou cenu není nikdy recept k blockbusteru. Hráči jsou klasičtí konzumenti a pokud jim nedáte k rukám "známé a vyzkoušené" riskujete nezájem .
Bohužel ,nepochopili to ani v EA a po několika letech odstřelili právě takovými nechtěnými inovacemi i legendu žánru C&C...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.