CDR.cz - Vybráno z IT

Rodina Moto Z. Modování supervýkoného děla od Lenova

Moto Z 02
Generace Moto G se ani pořádně neohřála na trhu a Lenovo vyrukovalo s novou stěžejní lodí, se kterou zaútočí do vyšší třídy mobilních telefonů.

Moto Z disponuje celokovovým tělem; nerezová ocel tak střídá hliník, díky čemuž vývojáři dosáhli menší hmotnosti a vyšší odolnosti. Po vzhledové stránce se však ale o žádný zázrak nejedná. Moto Z zapadá do běžného trendu a ničím extra z řady nevybočuje. Co ovšem není z venku vidět a přitom to stojí za podotknutí, jsou hlavní útroby.

Procesor Snapdragon 820 se čtyřmi jádry a taktem 2,2 GHz, grafický procesor Adreno 530 a operační paměť s kapacitou 4 GB jej řadí mezi nejvýkonnější kombinace na trhu, které v současnosti můžeme nalézt. Uživatelská paměť činí v základu příjemných 32 GB (či 64 GB) a teoreticky se dá rozšířit až na 2 TB při použití paměťových karet.

Moto Z 01

Je téměř zažitým trendem, že bez čtečky otisků prstů už mobil nemůže vyjít z výrobní linky. A Lenovo dnešním trendům vychází vstříc ještě víc. Širokoúhlá čočka na předním fotoaparátu o rozlišení 5 MPix vám zabere opravdu velký okruh přátel při selfie. Zadní fotoaparát 13 MPix nabídne optickou stabilizaci a laserové ostření. Nemusíte se bát fotografovat ani ve špatném osvětlení.

Velký bratr s lepší optikou

Moto Z má i vyspělejšího bratříčka. Ten dostal přízvisko Z Force. Jedná se o rozšířenou verzi základního smartphonu a navíc nabízí výkonnější fotoaparát a fázovou detekci (PDAF). Výrobce se chlubí také tzv. funkcí Turbo Power, kdy u klasického “Ztka” nabijete za 15 minut mobil k používání na osm hodin a u Force verze až na 15 hodin.

Nestačí-li základ, Moto Mods pomohou

Rodina Moto Z také zahrnuje tzv. Moto Mods. Tuto vychytávku můžeme znát například již od společnosti LG. Pokud npříklad holdujete mobilní hudbě, připojíte výkonné reproduktory. Hledáte-li naopak co nejdelší výdrž, využijete „power pack“, který prodlouží výdrž baterie až na dalších 22 hodin používání. A chcete-li si prostě pustit film, sáhnete po přídavném Moto Insta-Share projektoru.

Moto Z Moto Mods Insta Share Projector

Lenovo určitě jen tak nechce myšlenku Moto Mods opustit. Společnost v tomto směru vyhlásila veřejnou soutěž pro jednotlivce či firmy o nejlepší příslušenství. Do 31. března 2017 budou sbírat nápady, podporovat je z vyčleněných financí a poté vyberou vítěze, jehož odmění finanční částkou 1 milionu dolarů.

Praktičnost nadevše

V Lenovu dbali prý mimo jiné i na praktičnost každodenního používání. Povrch telefonu je proto vodorezistentní a náhodné dešťové kapky vás už nevystraší jako dříve. Základní výdrž baterie teoreticky zvládne 30 hodin (Z Force díky svým větším rozměrům zvládne až 40 hodin). Velikost je příjemných 153,3 x 75,3 x 5,19 milimetrů a u Z Force 155,9 x 75,8 x 6,99 milimetrů.

Moto Z Moto Mods Tumi Power PackMoto Z Moto Mods Jbl Soundboost

Cena pro trh ještě není stanovená. V Evropě Moto Z najdeme v prodeji v září letošního roku, zatímco v USA tradičně o něco dříve - v průběhu léta.

Tagy: 

Diskuse ke článku Rodina Moto Z. Modování supervýkoného děla od Lenova

Žádné komentáře.