CDR.cz - Vybráno z IT

Samsung Galaxy Grand Neo s 5" displejem se začal prodávat v zahraničí

Jihokorejská společnost Samsung představila dlouho očekávaný smartphone Galaxy Grand Neo, jenž byl v některých případech dříve označován jako Samsung Galaxy Grand Lite. Co tento model nabídne za necelých 9 tisíc?

Nový model nabídne 5,1" TFT displej s rozlišením WVGA (800 x 480 pixelů), čtyřjádrový procesor Cortex A7 s taktem 1,2 GHz a 1 GB RAM. Galaxy Grand Neo běží pod operačním systémem Android ve verzi 4.2 Jelly Bean. Škoda, že výrobce rovnou nevyužil nejnovější verzi Androidu 4.4 KitKat. Vnitřní paměť o velikosti 16 GB je možné rozšířit paměťovými kartami microSD o dalších 64 GB. Phablet podporuje 3G, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0 LE, EDGE, GPRS, HSPA+ a GPS/A-GPS. Dále nechybí všechny standardní funkce, jako je elektronický kompas nebo FM rádio.

Novinka Galaxy Grand Neo kromě zmíněného zahrnuje také přední VGA kamerku a dostačující 5MPix fotoaparát, který je doplněn o LED blesk a autofokus. Fotoaparát dokáže natáčet video s kvalitou 720p. Rozměry telefonu jsou 143,7 x 77,1 x 9,6 mm, přičemž jeho hmotnost činí 163 gramů. Kapacita baterie je poněkud horší, jen 2100 mAh, což by mělo údajně vystačit na deset hodin provozu při připojení Wi-Fi nebo 430 hodin v pohotovostním režimu. Bližší specifikace najdete na oficiálních stránkách Samsung.

Dostupnost nového modelu v České republice je doposud neznámá. Zařízení se má zatím oficiálně prodávat pouze v Jordánsku, avšak na stránce holandského prodejce Belsimpel.nl se objevilo s cenovkou 260 euro, což je přibližně 7150 korun bez daně.

Samsung Galaxy Grand Neo sice vypadá docela mohutně, nicméně v modelové řadě Galaxy Grand se objevily i mnohem větší kousky. Například smarpthone Samsung Galaxy Grand 2 s 5,25" LCD TFT displejem a podporou dvou SIM karet.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Samsung Galaxy Grand Neo s 5" displejem se začal prodávat v zahraničí

Středa, 29 Leden 2014 - 21:31 | Hn D | Procesor nic moc, baterka vzhledem k úhlopříčce...

Zobrazit diskusi