CDR.cz - Vybráno z IT

Sceptre představuje 50" Roku Ready LED HDTV s MHL za 14 tisíc korun

Moderní televize se třemi HDMI porty, skvělým zvukem, obrazem a technologií MHL za slušný peníz. Co víc si přát?

Americká společnost Sceptre se v našich končinách příliš často neskloňuje, i přes to její produkty stojí za pozornost. Firma před pár dny představila novou energeticky úspornou 50" LED HDTV s označením X505BV-FMDR, která je vybavena novou zvukovou technologií SRS TruSurround HD Sound. Padesátipalcová kráska s poměrem stran 16:9 dokáže zobrazit rozlišení 1920 x 1080 obrazových bodů.

"Naše nejnovější 50palcová LED HDTV posiluje naše přesvědčení, že technologie, design a dlouhodobé úspory jsou základními požadavky veškerého spotřebního zboží," uvedla Cathy Chou, viceprezidentka provozu.

Mezi další vlastnosti televize patří tři porty HDMI a po jednom konektoru pro USB, VGA, A/V a RGB (YPbPr). Navíc jeden z HDMI konektorů podporuje standard MHL (Mobile High-Definition Link), který umožňuje k televizi připojit váš chytrý telefon nebo tablet s operačním systémem Android. Po připojení můžete funkce zařízení ovládat pomocí dálkového ovládání televize.

Technologie MHL zvládá přenášet prostorový zvuk i videa s kvalitou Full HD. Hodí se jak pro hraní her, tak k prohlížení fotografií a přehrávání multimédií uložených na přenosném zařízení. Abyste mohli tuto výhodu využívat, musíte mít MHL kabel. Dalším pozitivem je, že si nemusíte hlídat stav nabití baterie připojeného přístroje, protože se automaticky dobíjí přes televizi.

Televize je značena jako "Roku Ready", což znamená, že do ní můžete zapojit speciální mediální přehrávač Roku Streaming Stick ke streamování médií. Roku Stick má vestavěnou Wi-Fi a zapojuje se do MHL portu.

Na dnešní poměry není televize Sceptre žádným extrémním žroutem energie. Výrobce uvádí, že roční energetické náklady vyjdou zhruba na 16,7 dolaru (350 korun). Doporučená cena televize je 699 dolarů, což je v přepočtu asi 13 800 korun bez daně. Bližší informace najdete na oficiálních webových stránkách věnovaných tomuto modelu televize.

Společnost Sceptre se sídlem v Kalifornii je mezinárodní certifikovaný výrobce na světové úrovni, který vyrábí LCD a LED panely. Firma byla založena v roce 1984 a je plně odhodlána si udržet své výsadní postavení na trhu tím, že bude zákazníkům poskytovat nejnovější pokročilé technologie LCD a LED displejů za přijatelné ceny. Bohužel u nás její produkty k zakoupení nenajdete.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Sceptre představuje 50" Roku Ready LED HDTV s MHL za 14 tisíc korun

Neděle, 23 Březen 2014 - 18:20 | Jirka H | To jste inteligenti a odborníci? Nazývat...
Pátek, 21 Březen 2014 - 07:23 | Misko Uško | presne tak ako povedal btj keby som si aj...
Čtvrtek, 20 Březen 2014 - 21:38 | BTJ | A ma to 3D kompatibilni s brylema LG a na stejne...
Čtvrtek, 20 Březen 2014 - 13:17 | ica sk | Co je na tom MHL take pozoruhodne? Sak cca 4 roky...

Zobrazit diskusi