CDR.cz - Vybráno z IT

Sharp začne v srpnu prodávat Ultra HD 3D TV s úhlopříčkou 70" a certifikátem THX 4K

LC-70LEUD1 tv
Japonská společnost Sharp odhalila novou velkoformátovou 70“ 3D televizi Aquos Ultra HD LED TV, která podporuje kromě 4K rozlišení také certifikaci THX. Jedná se o vůbec první televizor 4K HDTV s tímto certifikátem.

4K Ultra HDTV s přesným označením Aquos LC-70UD1U nabídne 70 palců, rozlišení 4K (3840 x 2160 pixelů) a certifikaci THX 4K. Mezi další vlastnosti novinkového modelu patří vestavěná Wi-Fi, webový prohlížeč, přístup ke knihovně aplikací LG Smart Central a možnost streamování médií prostřednictvím vašeho chytrého telefonu nebo tabletu.

sharp-lc-70ud1u-tv 2

Televize je obdařena novým reproduktorovým systémem DuoBass se šesti reproduktory a aktivní 3D technologií. Nesmí chybět čtyři konektory HDMI a dva porty USB. Televize by se měla začít prodávat v Americe od poloviny srpna 2013 za cenu 8000 dolarů, což je přibližně 160 tisíc korun bez daně. V této ceně jsou již zahrnuty dvoje Bluetooth 3D brýle.

Zkratka THX je tvořena iniciály zakladatele Tomlinsona Holmana, což je zvukový inženýr filmových studií Lucasfilm, a je dále doplněna o písmeno X, což je zkrácené označení pro crossover. THX nespecifikuje žádný zvukový formát, je to systém zajištění kvality. Když si tedy pustíte nějaký film s certifikací THX na různých zařízeních, měli byste mít jistotu, že bude záznam reprodukován vždy ve stejné kvalitě a intenzitě jako v postprodukčním pracovišti ve filmových studiích. THX zohledňuje kvalitu přepočítání na rozlišení 4K.

Sharp má největší LED televizi na světě

Sharp se vůbec v poslední době hodně snaží se svými televizemi zaujmout. Nedávno představil model LED televize Aquos LC90LE757, který se díky úhlopříčce 90" stává v současnosti největší LED TV světa. Zařízení má na šířku 2 metry a na výšku 1,2 metru. Hmotnost činí 68 kilogramů. Televize je k dostání pouze v některých zemích, v Evropě pod označením LC90LE757E. U nás se dá přes internet objednat v několika eshopech za cca 334 tisíc korun.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Sharp začne v srpnu prodávat Ultra HD 3D TV s úhlopříčkou 70" a certifikátem THX 4K

Středa, 3 Červenec 2013 - 19:53 | ODSakEda | Jen trouba může fotit zapnutý displej - tedy...
Pátek, 28 Červen 2013 - 10:29 | BTJ | Uz jsem si to chtel koupit, ale aktivni 3D? Jsou...

Zobrazit diskusi