CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Srovnání Smart systémů současných televizí - jaký je ten pravý právě pro Vás?

Dost se u nas prodavaji i TV od Philipsu, skoda ze na ne autor zapomnel, podle vseho maji taky Android. Jinak hezky zajimavy clanek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za komentář. Máte naprostou pravdu, Philips mi úplně vypadnul. Omlouvám se a pokud to bude ještě možné, nechám článek o tuto skutečnost doplnit. Pokud ne, tak vězte, že se nemýlíte, když říkáte, že i Philips jede na Androidu. Konkrétně pak ve verzi Marshmallow pro modely roku 2017. Ovšem pozor, neznamená to, že uživatelsky to bude totožné jako u Sony. Má to svá specifika a hodně záleží i na samotném hardware v konkrétní televizi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já bych trošku uvedla na pravou míru - Philipsů se u nás prodává hodně, ale... LG, Samsungy a Panasonic vedou, viz třeba https://vas-pomocnik.cz/televizory/. Přinejmenším Samsung televize hodně umí, Tizen je slušný pro průměrného uživatele. Co jsem zaslechla o Philipsech a systému, mají tendenci se sekat a není to vždycky úplně příjemné s nimi fungovat ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zaujimavy clanok. este som nenarazil na taketo male zhrnutie. skoda, ze sa nedaju urobit nejake testy pre nas co uz nieco vieme o it. predsa len mame ine naroky na tv nez moji rodicia ktori na ovladaci maju az privela tlacitok a nedajboze sa tv prepne niekam inam :). to mam hned zufaly telefonat a volanie SOS :)

Na smartTV je vela veci co riesia vyrobcovia rozne. napr prehravanie obsahu z USB ci z NAS. rozne im to funguje a podla mojich skusenosti hlavne SONY ma malo podporovanych formatov. Preto u mna vyhrava LG a Samsung.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nasi poridili Samsunga a volali jen jednou. Necekal jsem to, myslel jsem, ze budou na drate porad. Tizen se teda evidentne povedl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U mě taky popravdě, několik měsíců mám https://www.equiplo.cz/smart-tv/#Samsung_UE43NU7192 a zatím spokojenost. U předchozí se mi nějakym zvláštnim způsobem podařilo vypálit malé kolečko v oblasti tuneru, za těch x televizí jsem něco takovýho viděl poprvé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj,

dá se tato telka ještě někde koupit? Na Heuréce jsem ji našel jen na nějakých pochybných shopech. Má dobré recenze kromě té tvé i třeba tady https://www.arecenze.cz/test-televizoru/ ale nevím, jestli není už moc old school.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kupodivu nejméně nedostatků mají čínské streamovací krabičky s androidem. Takže klidně dobrý hloupý panel a pochytřit si ho sám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zlatý nVidia Shield TV, HTPC, Jide a hromady čínských streamovacích krabiček, jak je uvedeno výše.
SmartTV je jen neefektivní, zastaralá "páka" výrobců, kteří se v dnešní době snaží prodat pár panelů.

Každopádně buzzword Smart už dávno vystřídalo 4K a HDR.

PS: Nejlepší Smart televize je ta, kde jdou všechny smart funkce vypnout a dostat inputlag na přijatelnou hodnotu. Tzv. vypnout ty čuňárny, které tahají inpulag na 150ms i výše.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

4K a HDR Smart nevystřídalo, hezky s ním koexistuje, na rozdíl od 3D, které už končí v propadlišti dějin.

Já si taky dřív myslel, že všechny přídavné funkce k té původní televizní jsou k ničemu. No a teď je doma spokojeně využíváme. Příští televizor bude samozřejmě zase Smart a doufám, že bude umět ještě víc.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to je dobrá poznámka. Celá řada lidí své streamovací, přehrávací a televizně-herní potřeby řeší dodatečnými "krabičkami". Je to skutečně mnohdy velmi efektivní způsob jak se dostat k dodatečnému obsahu.
Problémy s tím jsou však dvojího charakteru:
1/ Jednak pro většinu lidí je to zkrátka už něco navíc, do čeho se nechtějí pouštět (ať už kvůli dodatečné investici, neznalosti, strachu z neznámého, apod.)
2/ A rovněž koupit dnes Ne-Smart televizi, avšak s výborným panelem, už není tak snadné (ze stejného důvodu má celá řada lidí doma 3D televize, přestože si na nich nikdy žádný 3D obsah nepustila)

Input lag je velmi důležitý zejména pro hráče, ale dnes i některé Smart televize tuto disciplínu zvládají (byť je samozřejmě vesměs potřebné zapnout nějakou variantu "herního režimu", případně vypnout HDR funkce. Každopádně například takové Samsungy vyšších středních řad dosahují stabilně 20ms, což je dostatečné i pro velmi náročné hráče FPS her. Obdobně jsou na tom i některé Sony.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pridam jednu praktickou ze zivota:

Nasi maji TV propojenou s domacim multimedialnim desktopem, to je zase o ligu vys nez ty krabicky, protoze to zvladne uplne vsechno a nestoji to ani korunu navic, snad vyjma propojovaciho HDMI kabelu. Takze koukali na HBO GO tak, ze to zapnuli na PC a hodili na fullscreen do TV, zadny problem.

Ted maji aplikaci HBO GO v Tizenu v TV a koukaji teda bez pocitace, coz zaroven znamena, ze muze segra v te dobe, kdy neco pousteji koukat na youtube a zvuk poustet do sluchatek.

Jasne ze uz driv mohli poridit dalsi krabicku, ale presne jak pises, dalsi investice navic a s tim lidi nejsou smireni. Ono uz jednoduse proto, ze uz ted je ty elektroniky v obyvaku nadbytek a dalsi externi krabicka je zase dalsi elektronika navic, takze mit to integrovane v TV ma pro cast lidi svou vyhodu.

Edit: Jasny ale, ze kazdy to ma jinak. Ja sam s TV koncim a cekam az nekdo vyleze s IPS monitorem 50" v nejake rozumne cene okolo 20K. Uz dnes mam TV pripojenu k PC jen jako proste zobrazovadlo a zadne funkce TV nepouzivam.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Docela by mě zajímalo, jak to HBO z PC na TV vypadalo. Protože zatím jsem nenašel nic kromě MPC, co by umělo pouštět video tak, aby snímky byly zobrazovány skutečně synchronně a při švenku tak obraz neposkakoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na PC si refreshrate TV mozes manualne nastavit na potrebnu hodnotu. Potom problem s tearingom nemas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To sice můžu, ale to by musely programy typu flash nebo silverlight tyto věci umět využít, ne vykreslovat, jak to zrovna stihnou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"případně vypnout HDR funkce."

HDR input lag nezpusobuje

https://www.dtest.cz/clanek-5644/hdr-a-playstation-4

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to máte naprostou pravdu.
U nových TV s aktualizovaným firmware to platí. (Například ale u takových Sony to ještě před několika měsíci tak úplně neplatilo. Obdobně u LG, než přišly záplaty).

Myslel jsem to však trochu jinak. Píšu totiž "funkce"...myslel jsem tím všechny ty napůl falešné obezličky mnoha výrobců jak svým TV dodat HDR feel (viz např. HDR+ u Samsung). Ty vesměs způsobují masivní navýšení input lagu a je třeba se jim vyhnout.
Jinými slovy veškerá vylepšení povypínat a zaměřit se jen na zapnutí herního módu (případě "herního HDR" módu u televizí, které toto rozlišují).
Ale uznávám, že jsem to uvedl zmatečně...Díky za upozornění...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Srovnání úplně o ničem. Je to jen přehled značek a jaký systém používají, nic víc.

Reál, který je zajímavý, není otestovaný. Tím je :
- opravdu rychlost (co vím, dřív měl Sony s tím androidem značný problém)
- Firefox OS je mrtvý a nevěřím, že to dokáží dotáhnout, spíš to chcípne a přejdou pak asi na ten Adnroid
- WebOS vyvíjelo HP a pak to umřelo a nyní to používá LG a opět se k tomu tvářím trochu skepticky
- podpora dlna byla dle mé zkušenosti vždy docela boj, různé značky fungovaly různě (nešlo pokračovat v přehrávání tam, kde se skončilo, nešlo přeskakovat apod.) a nejlépe samozřejmě s vlastním moloch sw k TV
- chybí podpora dalších fcí, když jsem si před pár lety dělal průzkum, tak moc OS nenabízelo kompletní propojení s telefonem, mirroring atd. Aktuální stav neznám.
- dále chybí info třeba o vlastním ovladači v podobě kombinované mini klávesnice apod. Dřív to měl třeba Samsung locknutý jen na své zařízení (neumožňoval připojit klasický usb hid device), dnes už to pravda není, jak jsou na tom ostatní, to nevím
- chybí info, jak dobrá je třeba podpora HDMI-CEC, což je docela důležitá featurka
- ten magic, co má LG, samsung má zase smart remote, což je podobný, u ostatních nevím, nebo si člověk může pořídit třeba toto, což je ještě lepší, jak nějaký Magic :
https://www.amazon.com/dp/B015O5UM6M
- docela podstatná věc je, jak se TV staví k titulkám, zda je umí nějak nastavovat (skoro všichni, co znám, si přehrávají na TV buď přes dlna, nebo přes usb různé filmy s titulema)
- jaký je reálný sw support (délka apod.)

Zápisek je jen přehled, který nic neporovnává a jen vypichuje u různých značek různé věci, i když ostatní to mají také. Uniká mi smysl takového článku :-/.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LG vývoj WebOS zvládá, já koupil v roce 2015 verzi 2.0, teď už je 3.5, docela dost vylepšený. Nemluvě o tom, že jsem letos dostal už 2x novou subverzi 2.0, poprvé s doladěnými detaily pro české DVB-T2/HEVC a podruhé s opravami chybiček. Kolikrát byly opravy předtím, to už dávno nevím.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mno, akoze opravit chyby je skor povinnost...
nezabudnime spomenut, ze webos1 nikdy nebol upgradnuty na webos2, takisto webos 2 nikdy nebude na webos 3.... to si kup novu telku..
ja osobne som si kupil koncom roka 2014 /dec27/ webos1 - 4k telku co bolo na trhu asi 4 mesiace.. samozrejme lg sa vyhovaral, ze stary HW, ze webos2 na tom nepojde, pritom vydal rovnaku telku/rovnaky cpu+ram/, s inym pismenkom, a zrazu zazrak...
v praxi www prehliadac nepouzitelny - stv online seka, youtube app na 4k telke v rozlisenie 720p.... katastrova...
aplikacie sa daju zratat na jednej ruke, co su pouzitelne na sk/cz..
po zapnuti telky, asi 30 sec, kym sa da prepnut kanal..
ma sice 4 hdmi vstupov /aj hdmi2/ ale no pip...
nastastie cinska 4k krabicka s android 6 toho vie asi 100x viac...
LG s WebOS je len DUMB TV, vhodny max k pripojeniu krabiciek...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

je mi jedno co tam běží za OS. Důležitá je 1. kvalita obrazu. Za 2. dostupnost klienta Plex, za 3. ergonomie ovládání a kvalita dálkového ovladače. Za 4. internetový prohlížeč, který umí pustit video ve full screenu.
Takže mám aktuálně LG s WebOS.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nejdůležitější vlastností operačního systému je jeho dlouhodobá údržba a aktualizace.
- Žádný z výrobců televizí nebude aktualizovat OS pro 2 roky starou TV.
- Čeká nás podobně špatná situace jako s mobilníma telefonama.

Firefox OS a Web OS jsou mrtvé. Tizen je děravý a mrtvý. Android je zárukou version hell. Microsoft se do televizí (zatím) nehrne.

Řešení si dokážu představit dvě...
1) TV v první řadě žádný OS nepotřebuje!
2) Nechat to bez OS, odemčít bootloader a nabídnout otevřené ovladače pro Linux a Windows. (Přerostlé All-in-one s TV tunerem)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne WebOS není nic mrtvého. A na dvouletý televizor stále dostávám aktualizace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

je to mrtve..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.