CDR.cz - Vybráno z IT

Steam reaguje na černý pátek slevovým šílenstvím a vyhlašuje videoherní oskary

Černý pátek je den, kdy se zatemňuje nad peněženkami. Obchody zlevňují své produkty v řádu několika desítek procent. Výjimkou není ani Steam, které je svými slevovými akcemi doslova proslulé, ten je ovšem nově doplnil o vyhlášení nejlepších her.

Nejnovější podzimní výprodej her na Steamu nabízí až do úterního podvečera (29. listopadu 19:00) slevu u téměř 14 tisíc her. Nachází se mezi nimi tituly starší i novější. Vespod článku naleznete tipy na některé klenoty, které by vám neměly uniknout.

Slevová šílenství byla poslední roky na Steamu doplněna o různé vychytávky, které zahrnovaly buďto samostatnou minihru nebo alespoň kolotoč s ještě zajímavějšími slevami. Letos se ale Valve zaměřilo výhradně na jeden unifikovaný katalog, který se v průběhu akce nijak nemění. Není tedy třeba se obávat, že by některá ze zlevněných her prošla rychlou akcí s ještě větší slevou. 

Steam Awards

Blíží se ovšem konec roku, což znamená volba nejlepších letošních her. Příští čtvrtek proběhnou oficiální Game Awards 2016, kterých se zúčastní řada společností (mnoho z nich si připravilo překvapení, které odhalí právě na této akci). Valve se však rozhodlo o svoji vlastní verzi videoherních oskarů – v rámci podzimního slevového šílenství je tak možné hlasovat v tzv. Steam Awards.

Na rozdíl od běžných nominací, na které jsme v herním průmyslu zvyklí, jsou i kategorie velice originální a zajímavé. Jejich výčet naleznete níže (jedná se o přepis z oficiálních stránek, včetně popisků):

  • Ocenění „Zkouška času“: Toto ocenění je určeno pro hru, která Vám i dnes přijde stejně dobrá, jako když jste ji hráli poprvé. Ano, hrajete i nové hry, ale k této se vždy vrátíte.
  • Ocenění „Nebrečím, jen mám něco v oku“: Hry jsou o zábavě. Nicméně někdy jsou něčím víc a zažijete při nich něco, co jste nečekali. Toto ocenění je určeno pro hru, která Vás dostala na emocionální úrovni. Nepočítali jste s tím, že budete brečet. I tak k tomu ale došlo.
  • Ocenění „Ještě 5 minut“: Zítra vstáváte brzy. Potřebujete dát spánku alespoň pár hodin, a tak před zachumláním do peřin doděláte jednu poslední věc. Vážně jen jednu. A možná ještě jednu. Cože? To už jsou tři ráno? Toto ocenění je určeno pro hru, která Vás chytne a nepustí.
  • Ocenění „Ty kráááááááso!“: Některé hry dokáží vytřít zrak. Možná to je nějakým dějovým zvratem. Nebo jste se zrovna vrátili od očního. Tak jako tak toto ocenění je určeno pro hru, která vás posadila na zad*k.
  • Ocenění „Záporák, který potřebuje obejmout“: Někdo prostě potřebuje obejmout.
  • Ocenění „Hra ve hře“: Kinder vajíčka. Nugátové koblihy. A další desítky skvělých věcí, jež jsou naplněny dalšími skvělými věcmi. Toto ocenění s nimi souvisí a je určeno pro hru, ve které se ukrývá nejlepší minihra.
  • Ocenění „Tahle hra se mi líbila, než získala ocenění“: Tento titul neměl masivní reklamní kampaň, ale vy jste jej i tak objevili a zamilovali se do něj. Poté jste o něm řekli svým známým. Ti si jej také zamilovali. A nyní má možnost vyhrát prestižní ocenění určené pro hru, o které jste tutově věděli jako první!
  • Ocenění „Nejlépe použité hospodářské zvíře“: Zvířátka jsou super a skoro každá hra je o stupeň lepší, když je zahrne. Nicméně toto ocenění je určeno specificky pro hru, která co nejlépe zahrnula hospodářská zvířata.
  • Ocenění „Nemůžeme myslet na vše“: (*o názvu ocenění rozhodne komise) Nápadů na další kategorie ocenění máme spousty. Ale věříme, že Vy také, takže jsme se rozhodli Vám dát možnost se o ně podělit. Tuto kategorii si tak sami vymyslíte a sami v ní nominujete vybranou hru. Výše postavení členové komise (tedy komunity) poté návrhy projdou a na jejich základě vytvoří poslední ocenění.

Na rozdíl od oficiálních voleb her roku nejsou Steam Awards nijak omezeny stářím hry – je možné hlasovat i pro hry, které jsou staré několik let, ale stále dokáží hráče něčím dostat.

Kategorie jsou originální, osobité a netradiční. Možná se jedná o lepší cestu, než volby Nejlepší PC hry; po boku Nejlepší PS4 hry; po boku Nejlepší Xbox One hry – takové kategorie jsou totiž součástí každoročních Game Awards, přestože je většina AAA her multiplatformních.

Steam Slevy

Ke slevovému šílenství se hodí upozornit na některé hry, které by rozhodně neměly uniknout vašemu oku:

Pokud byste objevili nějaký klenot mezi všemi 14 tisíci hrami, budeme rádi, když se o něj podělíte s ostatními v diskusi. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Steam reaguje na černý pátek slevovým šílenstvím a vyhlašuje videoherní oskary

Sobota, 26 Listopad 2016 - 06:45 | Xspy | Elder Scrolls :Skyrim - Legendary Edition za 6....
Pátek, 25 Listopad 2016 - 18:13 | Psycho Mantis | Já můžu vřele doporučit: Shadowrun: Returns - 80...
Pátek, 25 Listopad 2016 - 14:19 | Jáchym Flídr | Děkuji, opraveno. Běžím napráskat šotkovi :-)
Pátek, 25 Listopad 2016 - 13:30 | Noclaf | Z myho wishlistu vybiram : Homeworld Deserts of...
Pátek, 25 Listopad 2016 - 13:29 | Mila Pila | 29. listopadu je neděle? ;-)

Zobrazit diskusi