CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Střely Tomahawk se smrtící přesností udeřily v Sýrii. Rusko popírá účinnost

Kde je skutečná pravda to nevím. Ale co se týče amerických satelitních snímků, ty bych bral s rezervou. V roce 2003 měli američané mnoho snímků se zbraněmi hromadného ničení, ktreré jak se později ukázalo neexistovaly

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nu, a také bude asi sporné, jestli vůbec USA ten útok neprovedly zcela v rozporu s mezinárodním právem. To vyžaduje, jak se v noci vyjádřil na ČT24 doktor z Katedry mezinárodního práva, jednu ze dvou věcí: mandát RBOSN, nebo přímé ohrožení země. Takže palba z lodí do cizí země je pak co?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Siria presahuje svoje hranice, takze mozne riesenia su 2: a) dohovorit im nech sa uvedomia, co sa uz deje dlho bez vysledku alebo b) ich zrovnat so zemou, co sa uz davno malo zacat diat. A nieze americania tam strelia 50 rakiet, ale vsetky relevantne armady sveta by tam mali strielat rakety vkuse aspon tyzden. Potom by sa uvedomili ako Japonci po Hirosime a Nagasaki. Juhoslaviu upratali raz dva, arabov sa neda?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem, že syrské a ruské útoky na civilní obyvatelstvo zcela jasně proti mezinárodnímu právu jsou a nikoho to nevzrušuje, je to ten nejmenší problém...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mýlíš se. Sýrie je doma. Jaký si tam dělá či nedělá teror, je její vnitropolitická věc - nemá to s mezinárodním právem nic společného. A mýlíš se, protože Sýrie dala Rusku oficiální vstupenku; takže tam Rusko, lhostejno zda chrání nebo vraždí, operuje v souladu s mezinárodním právem. Amerika pokud vím žádnou vstupenku nedostala. Prostě zaútočila na cizí suverénní stát. Ale máš pravdu: takové chování u Ameriky už bohužel nikoho nevzrušuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nase vlada taky dala Rusku v 68 vstupenku ze. Jen byla skoda ze tenkrat k nam skutecne nikdo ze zapadu nevpadl jak se nam vychod snazil napovidat, mohl zde byt o dvacet let driv od bolsevika pokoj.

Kdyz nejakej diktatorskej stat, at uz bylo jeho vzniku Rusko/Sovetsky svaz pricinou nebo ne, zacne vyvrazdovat vlastni obyvatele tak je vzdy Ruskym chranencem, coz hranici se zdravym rozumem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže když si Ukrajinci udělají úklid doma, bude to taky jejich věc, nebo to v tomto případě podle Ruska neplatí? :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

;) až na vzdálenost 2500 metrů - úctyhodné

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě kilometrů, dík za upozornění, opraveno

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda ta přesnost... z 59 střel se jich 36 někde ztratilo... tak doufám, že pokud se pokusí střílet i jinde, tak ať mi to neletí nad barákem. Nerad bych tahal zbytky indiánské sekerky ze zahrady.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli je to tak, tak to neni zadny velky pokrok od dob V1/V2 ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale zase za takovou nevybuchlou strelu by mozna nektere staty zaplatily penez, aby si mohly vyrobit kopii.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

*Rusko* tvrdí, že se někde ztratily. ;) Podle Ruska ovšem taháte ze zahrádky i dovozovou mandelinku, takže již máte na zahrádce plné ruce práce tak jako tak. :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme všetko treba rozdrbať, tak aby mohla nastúpiť humanitárna pomoc :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

.. kterou bude rus zase mohutne bombardovat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé dojde k chemickému útoku, není jasné kdo ho rovedl, ani zda to vůbec byl chemický útok, nějaká exilová organizace v Londýně prohlásí že to byly "asadovi" vojáci a USA posílá odvetu. Spíš mi to přijde že jejich spojencům z "demokratických" allah akbar jednotek teče do bot tak hledjaí jakoukoli záminku k oslabení vládních jednotek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta "exilová organizace" nesídlí v Londýně, ale v Coventry, je to jeden chlap placený CIA (v přízemí má obchůdek se psím a kočičím žrádlem), ale jeho žvásty jsou všemi médii i tajnými službami brány jako fakta, ačkoliv o dění v Sýrii neví nic.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když to tak píše Aeronet, tak to asi bude pravda :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ona sídlí jinde? Pokud vím tak to už byla hezká aférka. Když se zjistilo, že celou "organizaci" tvoří jeden zahořklí jihádista v londýnském bytě co si většinu informací vymyslí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dle informací od Syřanů došlo ke zničení jen šesti strojů, které byly v tu dobu v servisu a jaksi se nemohly evakouvat.
Jinak letiště je v pořádku, těch pár domků lehce opraví, celkově to byl je takový demonstrativní útok.

Otázkou je, co to vlastně mělo znamenat ..., z pohledu Syřanů skoro "nulové" škody.
Velmi mi to připomíná ten naprosto zbytečný sestřel Ruského letadla Turky.

Za následek to mělo jen to, že Rusové posílili protivzdušnou obranu a odhodlání sestřelit kohokoliv kdo by je chtěl ohrožovat.
Co tedy nyní očekávají od Rusů ? Chtějí aby Rusové znovu přitlačili na pilu ? Aby třeba donutili Rusy k vyhlášení bezletové zony nad Syrii pro alianční letadla ?

Nebo to byla jen nějaká zpackaná akce ze strany US, kdy je někdo do něčeho navezl a oni na to skočili ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak celá akce musela být naplánovaná dopředu.
Už týden před údajným chemickým útokem se rozjeli nové dodávky zbraní pro umírněné řezače hlav.
Tzn. minimálně to šlo dopředu.
Rusům prý dali hlášku dvě hodiny předem.

Celé je to dost trapné, ale západní média mají o čem psát a zase mají dojem, že jim narostli svaly.
Bezletovka defakto už je na světě. Protože Belgičani stáhli svoje letectvo a nejspíš budou další.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Už týden před údajným chemickým útokem se rozjeli nové dodávky zbraní pro umírněné řezače hlav." A tuto "zaručenou" informaci máte odkud?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo neloví jen v českém rybníčku najde snadno.
http://www.aljazeera.com/indepth/features/2017/04/syria-moderate-rebels-...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Odpalovací kontejner mk131 a střela Harpoon (1. generace RMG84A) hned v úvodu solidní informaci nepřidá. Nelze si říci, raketa jako raketa a jistě získáte poutavější a přesnější obrázek.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

na tom spomalenem videu je vidiet ze raketa nema ziadny ucinok len trocha ohna.... tie kontajnery sa nepohli po zasahu ani o centimeter...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Patříte k těm lidem, co byli odkojeni filmy, ve kterých ruční granáty prohazují svým výbuchem padouchy oknem? :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dostala me veta:
"Jak můžete sami vidět (viz. foto základny), tak podle satelitního snímku bylo zasaženo na letecké základně Šajrát celkem 44 cílů."
At se na ten satelitni obrazek divam jak chci, tak vidim jen zluta kolecka na obrazku. Jestli tam jsou kratery po vybuchu, nebo jestli tam je znicena budova nepoznam.

Spolu s tou Harpoon misto Tomahawk v uvodu mi to rika:
sevce, drz se sveho kopyta!
Aneb cdr, piste o pocitacich, informatice a ne o zbranich, politice.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tady je nevyvratitelná pravda:
Podle slov prezidenta Ruské federace o použití chemických zbraní ze strany syrských vojsk neexistují žádné důkazy. „Na druhou stranu k porušení mezinárodního práva zjevně došlo, o tom není pochyb. K bombardování suverénního státu došlo bez rezoluce Rady bezpečnosti OSN,” dodal Putin.
„Jak zareagovali spojenci z NATO? Všichni kývají hlavami, jako čínské panenky, ani nepřemýšlí o tom, co se vlastně děje,“ řekl Putin v rozhovoru pro televizní kanál Mir.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Když tuto "nevyvratitelnou pravdu" říká stát, který anektoval cizí území a v další části Ukrajiny udržuje svou armádu, o které tvrdí, že tam není, měl by radši držet hubu o porušování mezinárodního práva.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, ty máš slabiduchu na mysli nesouhlasnou reakci obyvatelstva proti bandě, která převratem uchvátila moc v Kievu? Jak pak tahle banda na nešťastné obyvatelstvo zaútočila těžkými zbraněmi? Vysvětlení pochopí i průměrný prvňáček, ale ty asi těžko. Už vůbec bys asi nepochochopil, jak to bylo se vznikem Kosova, kvůli kterému napřed muselo NATO rozbombardovat Srbsko, suverénní zemi, ke které Kosovo odjakživa patří tak jako např Střední Čechy k České republice nebo stejně tak Krym k Rusku...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsi dost slaboduchý a pěkně ti Putin vymyl mozek!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasná reakce obyvatelstva, která se projevila výskytem vojáků v nových mundurech a s ruskou technikou. Teď ještě tu o Smolíčkovi :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když už tak sovětskou technikou (tedy i ukrainskou) a do nových munduru navlíkli tak max ukrainské "nacionalisty".
Jinak se to taky projevuje slušnou dezercí a neochotou za stávající vládu bojovat u většiny obyvatel (což se jim není co divit)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nelžete. Zelení mužici byli snad ve starých mundurech? A i třeba tanky se objevily v jiných modernizacích, než měla Ukrajina.
S tou většinou obyvatel jste taky mimo, asi další čtenář rudé propagandy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale prdlačky. přestaňte oblbovat lidi nesmyslama o "zelených mužících". Stačí se podívat krok za krokem co se kde na ukraině nebo krymu dělo co se dělo v kievě jak poslanci z východních oblastí co měli většinu v parlamentu najednou vymizeli, jak byla silou svžena zvolená vláda a prezident atd lidi snad jesště nejsou tak blbí aby se takovýmihle propagandistickými řečmi nechali zcela zblnout a ignorovali fakta ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Propagandistické řeči předvádíte jen vy. Prý "přestaňte oblbovat lidi nesmyslama o "zelených mužících"." Chcete snad tvrdit, že zelení mužici na Krymu nebyli? TV kamery asi viděly přízraky a Putin pak vyznamenával neexistující vojáky. :-) Jste to vy, kdo záměrně ignoruje fakta.
Když se podívám, co se na Ukrajině krok za krokem dělo, tak až do příchodu zelených mužiků to byla vnitřní záležitost Ukrajiny, zatímco zelení mužici byl zásah zvenku - začátek ruské anexe Krymu a o měsíc později agrese na východě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, máte pravdu,nevyvratitelnou pravdouje,že Putin šíří lži. Už dost dlouho...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takže jednu z raket rusové sestřelili, aby otestovali svoje protiraketové systémy - a ani bych se nedivil, kdyby zároveň s tím američané bedlivě tyto protiraketové systémy sledovali, jak se chovají v reálném čase.

No, hlavně že odpráskli několik z assadovskejch zmrdů, co se neštítí útočit na vlastní civilní obyvatelstvo...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co jít zkusit trollovat na iděs, hnovinky či libovky?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.