CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Nokia představila levnější telefony Lumia 520 a 720

Proc by se nekdo mel ztracet v nabidce jasne odskalovane cislovkou, podle vybavy? 520,620,720,820,920 ?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Asi proto, že vaše řada není úplná. Chápu to jako malou narážku na velký počet typů Lumií, ne na konkrétní jedno číselné označení. (Ostatně Samsung s Galaxy teď předvádí něco podobného, aneb lehká modifikace HW a máme tu nový mobil. Pojď mi hop! ;))
Takže, abych ty Lumie doplnil: 510, 610, 710, 800, 800c, 810, 822, 900... Safra, tak teď jsem se ztratil i já, fakt nedám rozdíl z hlavy mezi 800, 810 a 820. :D Neuvažuje redakce sepsat všechny typy Lumií do nějakého přehledníku včetně HW konfigurace a verzí OS? Nejsem tak chytrý jako Fred první, takže bych takový článek ocenil. (A vám v redakci by se zřejmě hodil také... :-))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě si nedokážu představit přehlednější číslování, než má teď nokia. První číslo cenové zařazení, druhé generace, třetí varianta.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sak treba nvidia i ati to ma podobne ne?
Mimochodem, jak to mela nokia v minulosti (takove ty 3210, 3330, 5110 ....), to melo taky nejaky rad nebo to bylo proste nahodile?:o)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Nevim proc tady michas modely vyrabene specialne pro operatory/reginony? Kde pro zmenu nejsou dostupne zakladni verze. Kdyz si operator vymysli model vychazejici z L820, tak v cem je úproblem, ze ho Nokia oznaci L822?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ked sa nieco nedari, rob to tak dlho az sa to podari.

Oni proste te Lumie budu tlacit do hlav ludom a budu, a ani sa nenazdame a 60% trhu bude ich. :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

nemůžu si pomoct ale připlatit si skoro 3k za lepší hlavní a druhý foťák, nfc a větší baterku, mi přijde minimálně směšné. Ale jinak by nad něčím podobným šlo přemýšlet, teda pokud by tam nebylo WP....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Sedmsetdvacítka má především kvalitnější displej.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

kvalitnější???? 520 - kapacitní IPS 4" 800x480... 720 - kapacitní TFT 4,3" 800x480. nejen že samotná technologie je u 720 horší ale při (i když nepatrně) větší úhlopříčce zanechali stejné rozlišení. takže ne, takhle si nepředstavuju kvalitnější displej. to by byl IPS s 960x500-600, možná ještě s nějakou clear black či podobnou technologií. tohle tedy v konečném důsledku nemá (minimálně na displeji) za další 3k nic co nabídnout už jen oproti levnějšímu modelu stejné značky....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

IPS spadá pod TFT. A je to IPS s ClearBlack.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zajímavé je, že v tabulce v článku je zmíněno pouze TFT a u levnějšího IPS, odtud jsem to bral.....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Bude mít i lepší pozorovací úhly.
http://www.mobilmania.cz/clanky/lumia-520-a-720-nokia-tlaci-ceny-dolu-zi...

Ti kluci to při focení nenaklánějí jen náhodou.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

tak jestli je pravda i světelnost objektivu (f/1,9 - http://www.mobilmania.cz/katalog-mobilu/nokia-lumia-720/sc-63-c-1-ci-480...) tak to vypadá zajímavěji než co je napsané v článku a ty 3 tisíce už se dají pochopit, ale s tím co v něm bylo napsáno by to fakt byly prachy zbytečně vyhozené.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Údaje jsem k displeji a fotoaparátu dopsal. Díky.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No vidis a nekdo naopak diky tomu ze tam je WP o tom premysli. O tom je snad vyber ne? WP je o moznostech telefonu s OS s ovladanim jednodusim nez hloupe telefony (a to i ty pro seniory, ktere jsou co se tyce SW dost nestastne udelane).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

no vidíš a já jakožto kretén co si řekl zkusím WP můžu říct že bych to nepořídil ani rodičům na sklonku důchodového věku..... ;-) a o tom jsou zase diskuse že já můžu říct svůj názor na podle mě pěkně na ..... systém ;-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No a ted ti dam otazku. Koupis jim Android, kdyz ani tak jednoduche ovladani, jako ma WP nezvladnou?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nikdo neřekl že ho nezvládnou. napsal jsem že bych jim ho nepořídil. což vlastně asi ani android ani jiný "chytrý" foun. protože nic z toho co ty dnešní přenosné srajdy nabízí nedokážou využít jinak než na volání a sms a to zvládne každá s prominutím m*dka.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě tvoje první věta ("nepořídil bych to ani svým rodičům") nějak postrádá smysl v kontextu diskuze.
Faktem je, že WM má výhodu v plynulosti a jednoduchosti menu a ovládání proti Androidu i iOS. Má i své nevýhody (méně apps, nemusí vyhovovat vzhled,...), ale právě z těchto důvodů často vyhovuje méně technickým uživatelům.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

edit - pochopitelně jsem měl na mysli WP.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

ale můžem zůstat u WM, to mi zas kámoš co to měl říkal, kdyby u toho zůstali a vyladili to, tak dávno ostatním mrkvosoft přitápí ;-) ale ne oni musej udělat takovej hnus ;-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jo to tezko rict. Ten system byl vnitrne dost zastaralej. Vzdyt to vznikalo jeste v dobe pred Nokii 5110. Pri programovani to bylo bohuzel znat.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

že ty jsi přehlíd dvě slova "vyladili to"? ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo, videl. Jenze to znamena prave celej ten system prekopat, no a kdyz uz v tom byly tak holt udelali "vetsi" krok. Bohuzel je to moc mireno na obyc lidi, a firmy maji zatim dost smulu :-( .

Jinak platformu WM vylozene dokopaly vyrobci HW, pac zarizeni z roku 2003 byly casto pouzitelnejsi i kdyz taky ne bezchybne nez pozdejsi polofunkcni hracky. Kdyz jsem mel srovnat Eurotel DataPhone III, ktery reagoval rychle, baterka mela vydrz, display reagoval jak na stytus tak na prst a bezproblemu se dalo tim prstem prostredi ovladat - proti tomu nejaky Samsung z roku 2008 a ja s nim bojoval vzdy nekolik sekund az minut nez zareagoval na dotek, a kdyz uz to jakz takz reagovalo tak to bylo desne line. Mel jsem na zkouseni i nejaka HTC, Motoroly a HP, ale bohuzel ten stary DataPhone III byl lepsi nez vsechno to novejsi smeti, je to dost smutne. A to radeji nebudu uvadet jak jsem si vyhral pri zkouseni GPS. Take kazdy HW/revize firmwaru mela mela specificke umisteni nekterych klicu v registru, fakt super.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

když si člověk uvědomí kde to bylo už před 10 lety a jak se to vůbec neposunulo, je to fakt vtipné ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak bych ten dataphone neoslavoval. Dlooouho jsem měl Dataphone II (HTC Himalaya) a s původní ROM bys s prstem moc nepochodil - systém na to nebyl připravený. A i když jsem postupně upgradoval až na WM6.5, tak ovládání prstem bylo vždy neohrabané (takové psaní prstem na virtuální klávesnici byl opruz, i když velikostně je na tom lépe, než třeba na iphonu, kde se píše výborně).
Prostředí WM prostě muselo pryč, kernel sice přežil do WP7, ale s WP8 se taky odebral do věčných lovišť. WM byl systém pro kutily a jistou dobu mi to vyhovovalo, ale z toho člověk vyroste a potom chce systém, ve kterém není co pokazit a funguje bez problémů.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

??? Tady nekdo neumi cist.
1) Mluvil jsem o Eurotel DataPhone III, ten byl od Qtec. Bezchybny rozhodne nebyl, chyb mel vic nez dost, ale bohuzel to co prichazelo pozdeji po HW strance lepsi nebylo. Ten telefon jen pro info mel HW klavesnici a zuslat na nem puvodni WM 2003 SE.
2) Take sem psal ze WM bylo vnitrne zastarale a ze to nastavovat proste neslo.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

právě plynulost mi kolikrát přijde přeceňovaná, nehledě na absolutně šílená a nesmyslná omezení která s sebou ten systém nese....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ale zas je pravda, co vadí mě, x dalším nemusí, i když některé věci uměly i tydlofony z 2005 a najednou....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jaká omezení třeba? Oproti iOS žádná, spíš naopak. Oproti androidu tak jak je výchozí stav bez rootnutí toho androida vlastně jen to uživatelské rozhraní. A to se mi právě na WP líbí hodně.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No asi takhle. Ja mam WP, co potrebuju to umi a o nic se nestaram, behem chvilky jsem to nakonfiguroval a ted to "jen" pouzivam, obcas stahnu nejakou aplikaci na vyzkouseni, ale da se rict, ze mi nic nijak zvlast nechybi (az na ten hrozny Skype pro 7.5 :-( a vydrz baterky - mam zapnuta data, takze 1den max). Mame (ma tesne pred duchodem) sem WP take poridil a je s tim spokojena, vyuziva email a podobne aby nemusela zbytecne zapinat notebook kazdy den.
Babicka s dedou maji Aligatory a to ovladani je desne a neprehledne, sam s tim mam problem. Koupil bych jim neco s WP, ale problem je s tema malejma pismenkama :-) , hodil by se nejaky mod pro seniory :-) .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vidíš, malý písmenka, další důvod proč ne ;-) to kolikrát sere i mě....

ale ano konfigurace primitivní, a to tak že složitější jsou blbé mobily z roku 2006... ne nadarmo si je člověk i mohl lépe nakonfigurovat podle sebe že.... takhle si můžu nějakou app nainstalovat, ale omezení systému (spíš nějakého omezence který je vymyslel) zůstávají....

samozřejmě vše co jsem napsal je můj názor a vzhledem k tomu že znám svoje rodiče tak vím co by potřebovali/využili a tohle to ale opravdu není, i když na tu wp zrůdu máti koukala a chtěla si to zkusit ohmatat ;-) jo už vidim jak by chodila za mnou abych jí četl smsky.....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak zalezi jestli potrebujes telefon konfigurovat a nebo proste jen pouzivat. Me uz konfigurovani vseho mozneho pomalu prestalo bavit. Jako je hezke ze dnes muzes konfigurovat kde co, ale vysledek je, ze si to lidi pak nejak prekonfigurujou a najednou to dela neco co nikdo neocekaval a nikdo nevi jak z toho. Radeji mam veci ktere opravdu funguji a sami i bez nastavovani nez veci co maji sice kupu nastaveni a ve vysledku neumi nic poradne a porad to blbne, takovych jsem uz mel vic jak dost. Ona byla docela sranda rozchodit pripojeni internetu na WM - nastaveni kupa a nic z toho. Ve WP pro rozchozeni internetu zadne nastaveni neni a funguje. Vis kolik reklamaci na fungovani moji aplikace nakonec bylo dano spatnym nastavenim pripojeni k internetu ve WM ... samozrejme pokazde, "ono samo, nikdo nic nemenil ...".

Co se ti zda na WP sloziteho u cteni SMS. Kliknu na dlazdici a vidim vsechny SMS zarazene hezky do konverzaci. Chviku nad nejakou konverzaci pridrzim prst a muzu pohodlne celou konverzaci smazat (kdyz si vzpomenu kolik hodin jsem stravil promazavanim SMS na klasickem telefonu ... - menu , najit polozku odstranit, Ano chci smazat... x treba 70 zprav, jedna zprava 15 sekund).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Naprostý souhlas. Jak jsem psal výše - WM byl systém pro kutily, chvilku mi to vyhovovalo, že můžu přehrávat ROMky a upravovat, ale potom to přestane bavit a člověk pouze chce, aby to bez problému fungovalo. A to byl u WM problém.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám, že stále pro Wokna platí: 1)) po bluetooth lze připojit pouze handsfree (nikoliv přenášet soubory) 2)) pokud chcete jinou tapetu/zbonění musíte si to "koupit" na marketu (nikoliv poslat z PC)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

1) BT je primarne pro pripojeni handsfree, ale na nekterych WP8 telefonech tim lze omezene prenaset i soubory.
2) Tapeta i zvoneni jdou na WP uplne normalne posilat z PC. Nikdy v tom problem pokud vim nebyl - http://www.windowsphone.com/en-us/how-to/wp7/start/create-ringtones

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

hej hej hej pockat pockat

To mi chce niekto tvrdit ze v roku 2013, telefon za tazke tisice, s vacsimi gigaherzami ako moj desktop pomaly, nevie prenasat subory cez BT.

WTF ?!!

A toto si ludia kupuju? To su uz upne posahany alebo absolutne lamy ?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A nebo povazuji prenost pres BT za zbytecny :-) . K cemu to je vlastne potreba ? Ma to USB, WiFi, 3G, je to sparovane s cloudem ... .

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano jsou pošahaný, ať mi někdo vysvětlí jak si nejjednodušeji poslat mp3 z telefonu na telefon. Podle mě BT, případně nějaká aplikace (FTP, WhatUp,....).
S těma obrázkama jsem to řekl špatně, z PC to jde, ale nemůžete si je stáhnout v telefonu z netu a použít jako pozadí.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.