CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Retro preview: Torisan CDR-C3G - CD-ROM mechanika na 3 CD

Kdybys byl hardware, možná bys byl oprašován ve vitríně nějakého sběratele :-) To už se tak výrobkům ze 70.-80. let stává, sám jich mám až moc.

Tento typ článků mám rád, větší kapy a houšť!

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

OT: Jaký je název první skladby třetího CD? Díky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jestli myslíš tu, která začíná hrát zhruba v čase 3:25, tak to je legendární Popcorn.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Dík je to ono.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mne by urcite zajimalo jestli jdou selectovat CD pomoci SW a jak, jestli je potreba specialni drivery a jestli se daj jeste sehnat pripadne jak to vypada s podporou v linuxu :) jen vic podobnejch clanku.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Trošku jsem kolem toho něco hledal. Vypadá to, že mechanika, ač IDE, používá nestandardní komunikaci, proto se nám to nepovedlo rozchodit. Pro Win95 na to měl nějaký specifický update přímo Microsoft a podle toho, jak jsem to pochopil, to fungovalo tak, že v systému byly vidět jakoby tři CD-ROMky. Podle toho, kterou jsi v průzkumníku otevřel, tak se přehodilo CD. To zní dost šíleně i na mě :).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem to v PC, přesně tenhle kousek, skončila tuším předloni při stěhování v koši. A fungovalo to přesně tak jak říkáš. 3 různý disky navíc v systému, přehození z jednoho na druhej trvalo strašlivě dlouho a ve Win95 kde se mi to nakonec podařilo rozchodit jsem jednou dal náhodný přehrávání všech písniček ze 3 CD. To bylo peklo, pauzy mezi písničkama byly kolem půl minuty i víc....

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

WIFT-e, čo ma neskutočne štve, tak je to že si myslíte, že zivot bez FB a YT nie je možný.
- "Fotografie, kterou jsme umístili na Facebook, byla záměrně...", to nie ste schopný žiť bez toho. Stalo by sa niečo, keby ste podobnú anketu hodili len tak na CD-R, ale snáď sa bojíte, ža tak by nikto o to nezavadil???
Na svete existuje drvivá väčšina ľudí, ktorí v živote nemali učet na FB a ani nikdy ho mať nebudú. Myslím, že pri vašom rozhľade to nie je ťažké pochopiť.
Ohľadom článku, nesmierne ste ma potešili a podobné retro nie je na škodu. Pozdejšie narodeným aspoň ukážete kus cesty, ktorú erazila elektronika. Nie vždy existovali BD a Ipody. Len tak ďalej.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co se FB týče, to není moje rozhodnutí ho používat (nemysli si, žádnou velkou radost z toho nemám, ale bohužel situace je taková, že hrát si čistě na našem vlastním písečku a ignorovat realitu dnes bohužel nestačí). Nicméně sledovat náš profil na FB nevyžaduje žádnou registraci, takže v tomhle problém nevidím.

Co se YouTube týče, považuji to naopak za velice sympatickou a užitečnou službu. Ano, mohli bychom dávat videa k nám, ale proč suplovat službu, kterou jiní poskytují zdarma a kvalitně? YouTube je na rozdíl od ostatních v mých očích jakás takás záruka, že ten portál tady bude ještě hodně dlouho. A zase - pro sledování videí z YouTube není potřeba registrace, dokonce v tomto případě není ani potřeba navštěvovat web YouTube.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

proc maji vsechny videorecenze zive , computer , diit a pod tak hrozne slabi a zahumlany zvuk je to spatne slyset i rozumet ...ze by jedna redakce

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Že by to všichni točili stejným mobilem? ;)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

no to je mozny odpovidalo by to tomu

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jako studiový vybavení samozřejmě nemáme, abychom měli mikrofony (porty) na košilích a podobně. Děláme videa tak říkajíc "přírodní bez umělých dochucovadel". Když si trochu posunete volume doprava, tak tomu rozumět je.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Na to opravdu ale není potřeba žádná uber drahá "studiová" technika ... Obyčejný čípácký BT headset za cca 120 - 150 Kč nebo i drátový headset či jen mikrofon udělá opravdové divy u jakéhokoliv nahrávaní na mobilu či tabletu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zvláštní... já třeba s kvalitou zvuku ani problém neměl (se srozumitelností už vůbec ne)... Samozřejmě by se to dalo zlepšit, ale takhle to myslím i docela stačí.

Jinak jako obvykle, díky za zajímavý článek, WIFTe :). Těším se na ty případné další kousky hardwaru, které jsi zmínil, jestli na to někdy vyjde čas.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Když tak nad tím přemýšlím na co by se tohle mohlo někomu hodit, napadá mě snad jen baldurs gate které pořád otravovalo s přehazováním cd.... :-D

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

nojo, ale under a killing moon by se tam nevešlo. a co teprv taková paranoia ... :-D

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

něco podobného jsem měl v autě. Výrobcem byl Alpine

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

ještě používám něco podobného od Philipse na 6CD jako podstavec pod receiverem. dokud to detekovalo CD, tak přehazování bylo relativně svižné. funkčnost ale tuším odešla do křemíkového nebe

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, zlatá 90. léta, to byla skvělá doba nejen v ICT.

Bratránek měl něco podobného, ale na 4 CD, které se tam strkali postupně. Jen mě mrzí, že jsem ji nezískal. Vždy mě zajímalo, jak funguje.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

To je dobrý - taky mám jeden takovej kousek. Je ale na 4CD se štěrbinovým vkládáním, 8 rychlostní a pořád funguje, výrobce Pioner. V 95kách se to zobrazuje jako 4 mechaniky. Když jsem si to pořídil před nějakými 15ti lety a k tomu 2,2 GB disk WD (první v ČR za 15.000) tak jsem byl mistr světa. Joooo to byly časy :-)

Mám ale ještě jedem mnohem starší kousek HW - 8palcovou disketovku k PC a k ní krabici disket z roku raz/dva. Zajímavý je že to pořád jde přečíst ikdyž je to z 80tých let (tedy před půl rokem to šlo) Pamatuju že poslední 3,5diskety verbatim nešly načíst ani čerstvě vybalený z krabičky. Zato ale byly ukrutně levný.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mám stále doma podobnou ale štěrbinouvou na 3 CD ... taktéž se to ukazovalo jako 3 mechaniky ve Windows a přehazování bylo relativně "svěžné".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No mě na téhle mechanice zaujala úplně jiná věc, po 17 letech její optika čte disky. To se u těchto prvních mechanik stává, zkuste si dát mechaniku z letoška do vitríny a za 17 let zkusit přečíst CD nebo DVD, stranou ponechám, že už v této době nebudou dostupná, ale určitě Vám to mechanika nepřečte i když by byly. Optika bude v háji..životnost dnešních mechanik je tak cca 5let a některé nevydrží ani záruku.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.