CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Přemění jakoukoli plochu v interaktivní dotykovou obrazovku - Microsoft spouští prodej Ubi Interactive

MS se zřejmě stále nepoučil při vymýšlení názvů svých služeb a výrobků, což? Metro, SkyDrive... Ubi

http://ubi.com

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně se nepoučili s tím, že nemá smysl nosit na trh něco, co už existuje.

Interaktivní dataprojektory už jsou na trhu pár let a stáčí jedno zařízení a jeden napájecí a datový kabel. Jediná nevýhoda interaktivních dataprojektorů je v tom, že pokud vím, vyžadují ovládací prvek v podobě nějaké "IR hůlky" atp. Nicméně to nevidím jako problém, když ve výlohách je to nepoužitelné, jak už autor sám o kousek dál píše kvůli světlu. V kuchyni bych osobně ocenil spíš display v kombinaci s Leap motion. I v kuchyni je žádoucí dostatek světla. Takže využití to má více méně jen ve školství při přednáškách, kde se dá použít běžný interaktivní dataprojektor.

A především ... nejedná se o žádné nové zařízení, pouze o nový software pro využití zjevně nedostatečně prodávaného Kinectu. Ikdyž jsem to ještě u žádného článku nenapsal, tenhle článek mi připadá jako reklama na nesmyslné a zbytečné zařízení. Ikdyž asi nezáměrná reklama.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pupek (odborně jizva pupeční či latinsky - umbilicus)
A pak si vzpomínám na UBIK - P.K. Dicka , kde to bylo univerzální marketingové pojmenování pro cokoli (toho filmu se snad nedočkáme ...)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Mě tedy přijde na přednášky 100x lepší nestát ostatním před obrazem a ovládat to na druhém malém panelu někde na stole. Viz ty stíny od hlavy a rukou na ukázce....
No a pokud by to bylo pro mě či jednoho dva kolegy tak tam je zase lepší normální panel, lcd případně dotáhnout do pořádného rozlišení ty interaktivní brýle.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Rok od roku se díky neskutečně rychlému vývoji počítačových technologií – běžného projektoru, snímače pohybu Kinect od Microsoftu a přizpůsobeného softwaru. ¨

(...A asi proto jsem si to přečetl prvně na tabletu ke kterému jsme dospěli tím, že hlavní leadeři ustrnuli na vavřínech a nechali se dohnat čínou financovaným vývojem , který na přehlíženém ARMu udělal díru do jejich smělého marketingu)

Kinect s pověstnou příšernou reakční dobou , běžný projektor - ROFL možná až budou LED projektory za normální cenu (LCD panel stále není úspornější ? ) a softvare který musí předpovídat :D

Jako projekt několika studentíků s grantem na univerzitě - pěkné . Jako open source by se to mohlo i rozšířit mezi geeky , pro masového zákazníka by to ale chtělo ještě odstranit onu nutnost přítmí ( nebo krabice/stolu na které se bude zrcadlově obrácený obraz promítat za slunného počasí ...:/)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

právě to nutné přítmí ke kvalitnímu zobrazení nevidím na veřejných místech moc reálně

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.