CDR.cz - Vybráno z IT

Ubisoft oznámil Far Cry 4 i odklad Tom Clancy's The Division

Farcry 4 11
Ubisoft dnes uveřejnil svou výroční zprávu, ve které potvrzuje vývoj Far Cry 4, informuje o tom, že na Assassin's Creed Unity spolupracuje až desítka studií a oznamuje odklad Tom Clancy's The Division.

Tento vývojářský a vydavatelský magnát si na dnešní den připravil hned několik zásadních oznámení. Tím milejším je, že fanoušci akčních open-world FPS se mohou těšit na zbrusu nový díl šílenstvím obklopené série Far Cry. Jak naznačovaly už dřívější spekulace, hra nás zavede do Himalájí, rozprostírajících se na území Pákistánu, Číny, Indie, Nepálu a Bhútánu.

Příběh se bude odehrávat v regionu Kyrat. Zda se však podíváme i na další místa a vydrápeme se třeba na takový Mount Everest, nejvyšší horu světa, bychom se měli dozvědět na letošní americké Electronic Entertainment Expo (E3), jíž se budeme začátkem června na webu zevrubně věnovat.

"V návaznosti na úspěch Far Cry 3 chceme posunout sérii na další úroveň a vytvořit hru, která hráče překvapí a překročí jejich očekávání," říká výkonný producent Dan Hey a upřesňuje, že vedle hlavního týmu z Ubisoft Montreal se na sérii podílí ještě lidé z Red Storm Entertainment a Ubisoftu v Torontu, Šanghaji a Kyjevě.

Datum vydání bylo stanoveno na 18. listopadu letošního roku, v Evropě bychom se titulu měli dočkat s menším zpožděním, konkrétně 21. listopadu. Far Cry 4 vyjde pro PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 a Xbox One.

Autoři The Division nechtějí práce uspěchat

Druhou zásadní zprávou většinu z vás zklameme. Vedle oznámení Far Cry 4 také tvůrci na svém blogu uveřejnili update, kterým informují o posunutí termínu vydání další očekávané záležitosti z produkce Ubisoftu - Tom Clancy's The Division - na příští rok.

Tds 1

Práce na The Division je prý příležitost, která se naskytne jen jednou za život. "Vytváříme něco, na co jsme skutečně hrdí a nechceme dělat kompromisy v kvalitě. Hru vydáme, až bude připravená," píší tvůrci v dopise fanouškům. 

Závěrem děkují komunitě za neutuchající podporu a zdůrazňují, že je srdcem toho, co pro ní autoři hry vytváří. "Hru vyvíjíme s ohledem na vaše přání, vaše účast pro nás hodně znamená," stojí v textu. Také The Division prý zcela jistě uvidíme na tiskové konferenci Ubisoftu v rámci letošního veletrhu E3.

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Ubisoft oznámil Far Cry 4 i odklad Tom Clancy's The Division

Pátek, 11 Červenec 2014 - 20:29 | trodas | Sakra... ještě jsem si nezahrál ani dvojku a oni...

Zobrazit diskusi