CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Instalace nové ROM Androidu během pár kliknutí, s CyanogenMod Installer za 10 minut [první ukázka]

Nevim ale tenhle mod se instaluje pomerne jednoduse i tak avsak vidim zde nekolik problemu - pokud nainstalujete jinou rom vyrobce vam neuzna zaruku takze netusim jak to panove budou mit osetrene. za dalsi bude zajimave sledovat postoj google, protoze je android sice zadarmo ale google nuti vyrobce k instalaci a preferovani jeho sluzeb coz tenhle mod nedela (nyni v zakladu totiz nenajdete play,youtube,gmail ap.) takze pokud tam tyto sluzby nebudou na plose mohl by z toho byt problem. Hold google neni hodny ac se tak tvari ;-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si ho tim nebricknes, tak bych to s reklamaci videl celkem pozitivne, nicmene pokud ti chcipne nekdy potom a ani nenajede, tak to na to vzdy muzou svest:) Navic kdyz si pretaktujes CPU a shori, tak je celkem logicke, ze reklamaci neuznaji, takze je fakt, ze by to nemuseli uznat v zadnem pripade:)
Navic by me zajimalo, jak to delaji s tou instalaci, jestli to funguje univerzalne, coz bych znacne pochyboval, pokud se romka nenecha pres kabel preflashnout a nove flashe musi byt podepsane, tak bych to moc nevidel.
Co se tyce nazoru guglu, tak ten asi nikoho moc nezajima, je to ten slavny opensource, takze si muze delat kdo chce, co chce .... dokonce jsem slysel, ze je treba zarizeni nejak licencovat nebo google play nejak hackovat, aby to vubec jelo:) Takze to bude spis naopak. Coz je vtipne, protoze celou alfou a omegou celeho pocinu androidu je to, ze lidi plati za aplikaci v google play a gugl z toho dostava velmi hezke procenta:)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Co já vím, tak pro Google Paly musí zařízení mít určité parametry, které Google vyžaduje. Některá zařízení tyto parametry nemají, nebo jinak nesplňují požadavky na oficiální napojení ke Google Play, proto jej nemají nainstalovaný. Nicméně nějak to tam jde doinstalovat "podoma". Třeba když si někdo hackne čtečku SONY PRS-T1, tak tam sice má Android, ale nemá tam Google Play, musí si to tam dodat.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ty "parametry" nejsou nic jineho nez licencni poplatek Googlu za licence k jeho sluzbym... ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Take si myslim, ze instalace moc univerzalni nebude, protoze co rada a vyrobce to jine parametry. Soucasna instalace je podle me fajn a nemenil bych ji ;-) Ohledne toho googlu - celkove je ta situace malo prehledna on je anxroid sice opensource, ale google to vaze na urcite podminky. Jelikoz je tenhle mod cisty android cili ten opensource neobsahuje sluzby googlu musel jsem je rucne v baliku doinstalovat jenze kdyz to tam nebude mit normalni uzivatel tak bude rvat a pokud to tam daji defaultne tak to budou muset osefovat se samotnym googlem. Hold opensource ale chceme z uspechu podil :-)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Rootovani a ani instalovani jine ROM nezpusobi ztratu zaruky...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jakoze si bricknes telefon a oni ti ho spravi jo?:)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To ne, zaruka se nevztahuje na vady zpusobene uzivatelem. Pokud ti ale na rootnuem a flashnutem telefonu odejde obrazovka, nebo dotekova vrstva, nebo.. proste cokoliv, co nema zadny vztah k OS, tak neni zadny duvod k odmitnuti zarucni opravy.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Reknou ti ze to udelal spatny driver z ROMky co sis nahral...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To tak lehce nejde, musí to dokázat. Oni mají důkazní povinost, jinak ti nemohou reklamaci odmítnout. Aspoň tak jsem o tom před nějakým časem slyšel.
Zdar Max

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"Do budoucna bychom se nedivili, kdyby přibyla i zálohovací utilitka"
Myslite nieco ako Helium? :-P
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.koushikdutta.backup

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.