CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k USA vrazí 5 miliard do čipů. Chtějí se opět stát technologickou velmocí

koľko miliárd vrazili do stratového projektu nacifikácie Ukruiny vrátane prevratu? tých 5 mld. je oproti tomu úplný bagateľ! ten vlak už dávno odišiel, usákovo stojí na pokraji rozpadu, nejaké technológie už nikoho reálne nezaujímajú...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jsi fakt natolik blbej, nebo tě za to platí. Vytrvalost, s jakou píšeš hovadiny podle ruského zadání, spíš svědčí pro to druhé. A najdi si někde ve slovníku, co je to nacismus. To nejsou nějaké symboly, to je uctívání vůdce, nacionalismus a pohrdání ostatními národy - tedy přesně současný ruský režim.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To že podporovali tehdejší menšinu a následný "prozápadní" převrat bych nacifikací fakt nenazval. Vůbec je nesmysl pojmy jako fašizmus či nacizmus roubovat na ukrajinu nebo na rusko. Jakmile tohle někdo začne v jakékoli diskuzi používat (často naprosto nesouvisející s tématem) je hned jasné že mu jde čistě o propagandu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"To že podporovali tehdejší menšinu a následný "prozápadní" převrat bych nacifikací fakt nenazval. "

Já také ne a ani on. Režimem posvěcené oslavování banderovců, ale už jednoznačně ano a i na západě či v Izraeli to tak nazvali.
https://www.timesofisrael.com/hundreds-of-ukrainian-nationalists-march-i...
https://ottawacitizen.com/news/national/defence-watch/allegations-of-can...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si ani, že by banderovci, byť bojovali na straně německa a prokazatelně se dopustili mnoha zločinů proti obyvatelům byli nacisti....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Řekněme, že němečtí esesáci byli v průměru určitě menší zrůdy než banderovci, takže ne jako nacisti, ale horší.
https://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/lzi-o-hrdinech-z-oun-upa-jak-b...

Zmíněné knížky v diskuzi od polských autorů (Bolesław Prus) bych asi ani nedal. A ne, nedá se to spláchnout do hajzlu, protože ta fotka dětí omotaná okolo stromu není dílo banderovců, protože i tohle svinstvo je méně hnusné než to co skutečně dělali.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, němečtí SSáci zplynovali miliony lidí, stavěli obří koncentráky, ale dělali to organizovaně, tak nějak "čistě", stejně jako stalinské lágry v SSSR, což ty zjevně radši :-) Na Ukrajině stejně tak jako na Balkáně to bylo osobní a syrové, ale s mnohem menším počtem obětí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ty máš zjevně raději zvrácené způsoby - každému dle jeho gusta. Opět si vynechal tu podstatu - esesáci měli absolutní moc po delší dobu a nad mnohem větším počtem lidí, proto ti banderovci zabili méně lidí. Jinak by jich samozřejmě zabili mnohem víc, ale neměli příležitost. U takových úchylů je to jistota. Také by to chtělo rozlišovat vyhlazovací tábor od pracovního, ale chápu, že fanatický pologramot jako ty to nemůže zvládnout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty nedokážeš ani odpovědět bez toho, abys někoho urážel. A o Stalinských lágrech zase mlžíš. Nebyly pracovní, bylo to vyhlazování prací... Stejně jako Němci s jejich Arbeit mach frei.
Prostě ruský blb zůstane blbem navždy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mně co těmi 5ti miliardami chtějí vytrhnout. Vždyť jen TSMC v Drážďanech a polu s pár EU firmamama oznámíla invastici do fabriky za 10 miliard EUR...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To nejsou prachy na fabriku, ale už na existující výzkumák a školství.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže spíš něco jako vyhozené dotace u nás..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A než to rozjednou, tak už žádnej "chip shortage" nebude. A dopadnou jako výrobci pamětí :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.