CDR.cz - Vybráno z IT

V benchmarku byl spatřen nadupaný kompaktní smartphone OnePlus Mini

Oneplus 0
Bohatá výbava s kompaktními rozměry, tak bychom mohli charakterizovat vycházející hvězdu mezi smartphony menšího vzrůstu. OnePlus Mini nabídne nejen osmijádro a jemný displej s FullHD rozlišením.

Čínská společnost OnePlus, kterou bychom mohli charakterizovat jako jednu z nejrychleji rostoucích značek na trhu v uplynulých letech, se do svého portfolia pravděpodobně chystá zařadit nový chytrý telefon.

Po prvotině OnePlus One nebo oblíbeném modelu OnePlus 2 chce výrobce aktuálně pokořit odvětví mini smartphonů, na něž se poměrně často zapomíná. Přístroj s kompaktními rozměry, které však nebudou na úkor nadprůměrné vybavenosti, určitě přijdou vhod nejednomu uživateli. Zmínka o novém zařízení byla zaznamenána v grafickém benchmarku GFXBench, kde se objevily první specifikace připravovaného modelu s kódovým označením OnePlus Mini.

Benchmark Oneplus Mini

Zatím záhadná novinka od OnePlus je vybavena 4,6" dotykovým displejem s FullHD rozlišením (1920 x 1080 pixelů), což by mělo odpovídat jemnosti displeje 479 ppi. Zařízení je poháněno osmijádrovým procesorem Snapdragon 810 a běží pod operačním systémem Android 5.1.1. Kromě toho má ve výbavě grafický čip Qualcomm Adreno 430, 4 GB RAM a vnitřní paměť s kapacitou 64 GB. Hlavní 13MPix fotoaparát má možnost nahrávat videa s rozlišením 4K, přední kamerka nabídne slušných 5 MPix.

Největším konkurentem telefonu OnePlus Mini bude japonská Sony Xperia Z5 Compact, která však za chystanou novinkou zaostává v několika ohledech. Jednak má menší rozlišení displeje (1280 x 720 pixelů), poloviční RAM i vnitřní úložiště. Naopak procesor Qualcomm Snapdragon 810 je shodný a fotoaparát má vyšší rozlišení 23 MPix. Zákazníky určitě bude nejvíce zajímat cena, kterou by mohl mít čínský výrobce posazenou níže než japonský konkurent.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku V benchmarku byl spatřen nadupaný kompaktní smartphone OnePlus Mini

Žádné komentáře.