CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k V Minecraftu můžete emulovat Windows 95 a zahrát si na něm třeba DOOMa

Pche hrat Minecraft v Minecraftu.
Ale hrat Minecraft v Minecraftu v Minecraftu v Minecraftu v Minecraftu v Minecraftu!
To uz je neco!

Konecne zase prestanou moderni CPU stihat a bude potreba koupit novy Ryzen 4xxxx!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Inception ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jsem to správně pochopil, tak hrát Minecraft v Minecraftu v Minecraftu v Minecraftu v Minecraftu v Minecraftu znamená mít celkem 5 virtuálních PC, které ale nebudou nezbytně nutně muset být vnořené. Takže by to mělo utáhnout i poměrně slabé PC (někdo už by ho dnes možná nazval retro ;), důležité bude jen množství RAM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přiznám se , že Minecraft jako hra mne absolutně nezajímá ,ale VM mne na druhou stranu zajímají hodně . Chápu správně , že díky otevřené logice hry se povedlo nasimulovat celé PC ? Pak bych bral něco jako zkratku , která by původní hru ignorovala a spustila jen virtuál ....
A vzhledem k tomu že se vše emuluje ...jak moc je to rychlé ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel to tak neni. Jen se povedlo presmerovast vstup/vystup z Virtualizacniho SW do Minecreftu.

V ramci te virtualky pak muze bezet cokoliv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přímo v logice hry jsem viděl nějaké obvody displeje apod., a dokonce někdo udělal pomocí Redstone i nějak funkční 8bit CPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že tick je v Minecraftu tak nějak daný, tak se obávám, že ten 8bit musel být neskutečně pomalý. Udělat na tom nějaký výpočetní výkon muselo být pomalejší než si pro výsledek dojet osobně přes půl republiky k někomu, kdo to dá z hlavy na papíře.

Osobně hraju Minecraft jen tak pro srandu na vlastním serveru (který mám i vystavený venku pro známé) a co se obvodů týče, tak mě tam neskutečně sejří ta fyzická omezení a způsob stavění. Pro neznalé: je to jako kdybyste lezli po kolenou a natahovali dráty do míst, kam se stěží vejdete, a museli si přesně rozmyslet, kam jaký drát dát, protože jak začnete stavět další vrstvu drátů, tak už nemůžete tu předchozí dost dobře upravit, protože abyste to mohli udělat, musíte se tam zase nějak dostat a obvykle kvůli nedostatku místa budete muset rozbít to, co jste udělali potom.
Prostě voser, no ;-). Ale jinak je to bžunda hra.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo já na ty obvody nemám nervy. Spíš mě teď baví ten open world v offlinu a stavění, online jsem hrál do té doby, než to před 5 lety ovládly děcka.
Ten CPU i ty displeje jsou pomalé a dá se na tom hezky studovat ta funkčnost.
Jinak ty velké věci si myslím že se nestaví takhle ve hře, ale jsou na to editory map.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uvítal bych tip na nějaký slušný editor map, protože to stavění ve hře je fakt gigavopruz i v creative módu :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze na PC budu mit Virtual PC a Minecraft se k tomu jen pripoji. No ale zajimavy to je. Co dokaze blba hra psana v Jave... Uz vidim jak nekoho v praci nacape sef ze hraje Minecraft a on mu ukaze jak primo v Minecraftu efektivne pracuje ve virtualnim stroji :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já tedy hlavně nepochopil, k čemu je dobré mít možnost se v Minecraftu připojit k virtuálnímu PC. To mi hlava nebere. To je úplně out of scope té původní hry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.