CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k V Mléčné dráze se nachází více než 100 miliónů obyvatelných planet

Takže čistě matematicky, kdyby se na všech vyvinula civilizace, musela by každá trvat minimálně 120 tisíc let, aby byla rozumná šance, že bychom se s nějakou časově sešli. A protože se zcela jistě na všech civilizace nevyvinula...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jenze ty civilizace nebudou rozhozene nahodne. Jde predpokladat, ze doba trvani evoluce inteligentniho druhu bude mit Gaussovo rozlozeni. Coz nic nemeni na tom, ze realnou sanci na objeveni jine civilizace nemame jeste ani 100 let, a jestli si vsechny civilizace vedou jako my ... trefit se do takhle mrnaveho okna je skutecne fuska.

... osobne ovsem doufam, ze navzdory soucasnym politikum dame i tech 120 tisic let.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Treba este zapocitat doby vzniku planet, tj kedy zivot mohol vobec zacat.Nasa planeta sa pred 4.5 mld rokov zacala formovat, to uz vesmir mal cca 10 mld rokov za sebou, nasa galaxia povedzme 8.5 mld rokov. Je proste mozne, ze ze pred tym nez nasa slnecna sustava vobec existovala, boli tu vyspele civilizacie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nase slunce je hvezdou treti generace. Okolo hvezd prvni a druhe generace nebyly zadne "pevne" planety, protoze teprve pri jejich vybuchu se do vesmiru dostali nezbytne tezsi prvky. I kdyz je pravda, ze bliz ke stredu galaxie se muzou nachazet hvezdy treti generace starsi nez slunce.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Politiky voli volici. Takze chyba neni u politiku, ale u druhu Homo Sapiens obecne, jak dlouho vydrzi neznicit sam sebe.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takový pěkný bulvární nadpis a pod ním článek o ničem :-(

Po přečtení článku člověk zjistí, že se vlastně hovoří pouze o planetách, které by teoreticky mohly hostit život na vyšší, než mikrobiální úrovni. A ten nový vzorec, jak k nim dojít? Krom toho, že se ho nedozvíme, tak vychází ze zatím objevených exoplanet. To je tak strašně nereprezentativní vzorek, že se na něm nedá vůbec stavět.

Krom toho, vzpomínaná Drake rovnice je s přepovědí 0-36M technologicky vyspělých mimozemských civilizací na galaxii úplně k ničemu, to vyjde skoro lépe věštit z kávové sedliny.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že pokud jsme součásti velký exploze a jsou porozovatelný ve Vesmíru podobný vývojový stadia vesmírných objektů, je podle mne například podle polohy naší planety v galaxii odvoditelný, kde hledat místa s výsledkem velké exploze v podobnému stádiu jako je ten náš.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mame kopec teorii ako najst mimozemsku civiliziaciu. (Konspiracia:: Mozno nas uz nasli len to nieje oficialne zverejnene) Uz su spocitane najvhodnejsie sposoby hladania aj najpravdepodobnejsie lokality. Vela ludi aj aktivne hlada (najznamejsie je SETI ) ale kopa sena je tak neuveritelne velka a ihla tak mala.... Takze je tu len minimalna sancu objavit inu civilizaciu. Ta by musela byt podstatne vyspelesia ako my aby mohla dat o sebe vediet naozaj vyraznym sposobom . Napriklad dlhodobym modulovanim jasu ich blizkej hviezdy. Vsetky slabsie pokusy o "vysielanie" zaniknu v oceane vesmirneho sumu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.