CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Vědci zachytili poslední minuty existence hvězdy, následovala smrt špagetifikací

ježiš maria :) to je zase snuška polopravd např : možnost celý proces v reálném čase sledovat. !!! jo tak v realně šase a chápe autor co to vlasně znamená ? asi nechápe :)
jestli že je něco vzdáleno 215 milionu světelných let , tak se diky rychlosti světla které knám putuje a radiových vln , divaji do hluboké minulosti které byla před 215 miliony let !!!

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To ovšem znamená, že nic není možné sledovat v reálném čase.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Z naseho pohladu je to v realnom case.
Z pohladu tej hviezdy je to uz 215 milionov rokov stara historia ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak oni to ale sledují v reálném čase, tj. ne ze záznamu či spomaleně. Pokud bychom totiž souhlasili s definicí, že to znamená, že sledujeme se zpožděním daným časem, než evětlo od zdroje dorazí k naším očím, pak kupodivu platí, že naprosto každý objekt sledujeme se zpožděním tím delším čím je dál předmět od nás! To bychom online neviděli nikdy nic ne...
Btw. zrovna nedávno jsem koukal na dokument, kde fyzik vysvětloval že nic takového jako gravitační síla vlastně neexistuje a jedná se jen o zakřivení časoprostoru a hmota vlastně stále pokračuje v přímém rovnoměrném pohybu :0)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dva geniove na to skoro přišly :))) ne neni to v realném čase ! realný čas je realný čas ! ne 215 milionu let v minulosti ! jinak řečeno "vědci" viděly co se stalo před 215 milionu let ! tedy pokud stále plati že světlo a radiove vlny se pohybuji jen rychlosti světla :)
navíc taky silně pochybuji že takový děj jako je "roztrhaní planety" černou dirou probiha v několik hodin ! spiše takový děj bude trvat 10tky nebo 100vky let !
boužel moc lidi se tlemi na filmy kde černá dira "slupne" planetu za 60 minut :)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nemáte pravdu a jste zděšený, protože o tom nevíte vůbec nic.
Zkuste si přečíst cokoliv o teorii relativity.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jasně :) takže podle vas ttedy črná dira "slupne"sežere" planetu za 60minut
ano ? ja o tom vím více než zdejší minuskáři ! kteří melou stale stejnou písničku že to sledovaly v realnem čase :) už sem to psal pokud stále platí že radiove a jiný vlny se pohybují max rychlsotí světla ! tak to co sledovaly už je davná minulost, tedy podel vzdalenost kterou uvadí , se to co sledovaly stalo cca před 215 miliony let ! takže jestli tvrzení že děj sledovly v realnem čase kulha na obě nohy !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.