CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Výhody a nevýhody elektromobilů: Co byste měli vědět před jejich nákupem?

Při nabíjení doma jedu za nějakých 20-40kč/100km (podle teploty a rychlosti). A ještě si můžu odečíst půlku ceny auta z daní. Není co řešit. Ale opravdu to není pro každýho...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je asi nějaká sranda, ne?
https://fdrive.cz/clanky/nemecky-adac-meril-realnou-spotrebu-elektromobi...
https://www.portalridice.cz/clanek/spotreba-elektromobilu-na-100-km
Všude píšou minimum kolem 15 kW na 100 kilometrů. A cena začátkem roku byla kolem 10 Kč za kWh.
To mi dává ke 150 korunám za 100 kilometrů. LPG má cenu srovnatelnou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můj Tesla Model 3 RWD minule hlásil při průměrné rychlosti 92km/h (kus po dálnici kus mimo, 301km) 13.8 kW na 100 km. A pokud doma topíte elektrikou (nebo tepelným čerpadlem), je aktuální cena 2,70 Kč/kW (fixovaná, bohužel za pár měsíců fix končí). Za podobnou cenu je extra tarif pro nabíjení EV co má třeba ČEZ nebo EON (ale má jen 8h za tuto cenu). Takže "průměrná" cena není úplně směrodatná a opravdu hodně záleží co za vozidlo a tarif člověk má.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsou pěkný kecy. Já potřebuju každý den 120km z toho polovinu po dálnici, takže pod 20kW/100km bych se nedostal. Jsem zvyklý nalejt do nádrže jednou týdně během 5 minut 60l nafty, jednou za čas chcanky a celý týden jezdit. Než ráno sednu do auta, zapínám si bufík, abych nenastupoval do studenýho auta. Jsem zvyklý na vyhřívání sedačky a permanentní klimatizaci. S elektrickým křápem bych musel co 2 dny nabíjet, s nějakým malým každý den. Děkuju pěkně, ale něco takového mi nikdo nikdy neprodá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To máte pravdu. EV jsou bohužel o kompromisech. Já EV nikomu nenutím. Jsem se svým spokojen, ale pokud bych si ho nemohl odečíst z daní, tak ho taky nekupuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zkrátím to:

elektromobil - výhody: Žádné.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou do firmy na "kratší" popojížďky (do nějakých 300-400km) úplně super - odečteš z daní, nabíjíš za hubičku, náklady na servis minimální. Pro obyč člověka, zvlášť pokud nemůže nabíjet doma, to je v podstatě nesmysl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pěkný článek :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.