CDR.cz - Vybráno z IT

Vypnete historii sledování: Domovská stránka na YouTube je jako po apokalypse.

Zdroj: Shutterstock

Pokud jste si na YouTube vypnuli historii sledování, možná jste si všimli, že vaše domovská stránka je najednou prázdná. Místo doporučených videí uvidíte jen vyhledávací pole a tlačítka pro Přehrávání, Odběry a Knihovnu.

Tato změna je ve skutečnosti dlouho plánovanou součástí nového updatu, který Google oznámil v úterý. V případě že máte vypnutou historii sledování a nemáte žádnou významnou předchozí historii, neuvidíte funkce, které potřebují historii sledování k poskytování doporučení. Google tvrdí, že tímto krokem chce zvýšit transparentnost a zjednodušit prohlížení pro ty, kteří dávají přednost vyhledávání místo procházení doporučení.

Tato změna může být pro některé uživatele vítaná, protože jim umožní mít čistší a klidnější domovskou stránku bez rušivých náhledů a titulků. Pro jiné uživatele to může být naopak nepříjemné, protože jim omezí možnost objevovat nové a náhodné zajímavé obsahy. Někteří uživatelé na Redditu si dokonce stěžovali, že tato změna je nekonzistentní s nastavením soukromí YouTube, které umožňuje mazat historii sledování automaticky po určité době.

Zdroj: Shutterstock

Pokud si například nastavíte, že chcete mazat historii sledování každý den, budete mít dennodenně prázdnou domovskou stránku. 

Google říká, že tuto novou funkci bude postupně spouštět „během příštích několika měsíců“, ale někteří uživatelé ji už vidí na svých zařízeních. Pokud se tedy chcete vrátit k původnímu zobrazení domovské stránky s doporučenými videi, musíte si zapnout historii sledování. To můžete udělat tak, že kliknete na ikonu svého profilu v pravém horním rohu YouTube a vyberete Nastavení > Historie a soukromí > Historie sledování > Zapnout. Pokud si však nechcete nechat ukládat historii sledování trvale, můžete si nastavit automatické mazání po určité době.

Diskuse ke článku Vypnete historii sledování: Domovská stránka na YouTube je jako po apokalypse.

Pondělí, 14 Srpen 2023 - 07:17 | JML | Myslím, že nás jen google přes youtube vidírá,...
Pátek, 11 Srpen 2023 - 08:53 | kypec | To preto, lebo máš vypnutú aj históriu...
Čtvrtek, 10 Srpen 2023 - 16:04 | Tarman | Zkusil jsem jít na notebooku podle výše uvedeného...

Zobrazit diskusi