CDR.cz - Vybráno z IT

Vyšel oficiální hardcore režim pro Skyrim. Hráči budou řešit hlad, zimu a nemoci

The Elder Scrolls V: Skyrim je i po mnoha letech stále žhavým videoherním titulem, který si získává pozornost i péči jak ze strany komunity, tak vlastních vývojářů. Včerejší den značil vydání dlouho očekávaného Creation Clubu, který přináší hned několik nových modifikací a režimů.

Před nějakou dobou se Bethesda Softworks pokoušela zavést placené modifikace, které si ovšem vysloužily nepříjemnou kritiku. Vývojáři se stáhli zpátky, vyčkali pár měsíců a na letošní E3 2017 odhalili jinou podobu se stejnou myšlenkou, tzv. Creation Club, neboli obchod s placenými modifikacemi pro Skyrim: Special Edition a Fallout 4.

Ve své podstatě jde o totéž v bledě modrém, s tou výjimkou, že se vývojáři nedotknou nijak původních modů a stále bude možné vyvíjet bezplatné modifikace. Nově však přibydou obsahově a kvalitativně naditější doplňky vyvinuté pod dohledem Bethesda Softworks, schované nicméně za platebním systémem ve formě kreditů.

27. září 2017 značil den vydání Creation Clubu a současně i jednu z prvních modifikací, Survival Mode. Ačkoliv se nejedná ještě o plnou verzi modifikace, hráči se už mohou bezplatně zúčastnit beta testování.

Skyrim: Survival Mode přináší do hry několik doplňujících prvků, které by měly drasticky změnit způsob hraní, na který jsou hráči zvyklí. Z fantaskního světa bez záchodů se stane krutá země plná nemocí, zimy a hladomoru.

Hráči budou muset řešit dostatečný příjem potravin a tekutin, dále se vyhýbat krutým mrazům, vyčerpání a epidemiím. Zvěř po celém světě se stane potenciálními přenašeči více i méně škodných nemocí, které nepřipravené mohou stát i život.

Způsob rychlého cestování je uzamčen, a hráč tak bude muset řešit i docházkovou vzdálenost od nejrůznějších měst a vesniček pro případy, kdy přecení své schopnosti.

Není pochyb o tom, že se jedná vesměs o kombinaci různých modifikací, které už v průběhu let stihla vytvořit komunita. Otázkou tedy zůstává, zda na sobě modifikace posvěcené samotnou Bethesdou dají znát nějakou přidanou hodnotu, která by hráče donutila si za oficiální doplňky připlatit.

Nutno podotknout, že pro získání každé modifikace z Creation Clubu je nutné vlastnit Skyrim: Special Edition. Aktivaci aktuálně dostupné bety Survival Modu provedete následovně:

  1. Přihlaste se do Steamu
  2. Zvolte ve své knihovně The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition
  3. Klikněte na titul pravým tlačítkem myši
  4. Zvolte Vlastnosti
  5. Klikněte na záložku Betaverze
  6. Z výsuvného výběru zvolte dostupnou betu modifikace
  7. Klikněte OK
  8. Vyčkejte na aktualizaci

Diskuse ke článku Vyšel oficiální hardcore režim pro Skyrim. Hráči budou řešit hlad, zimu a nemoci

Žádné komentáře.