CDR.cz - Vybráno z IT

Vzhůru do nekonečna a ještě dál, registrace do bety Mass Effect otevřeny [VIDEO]

Mass Effect 4 3
Mass Effect: Andromeda je pro všechny zatím tajemstvím; nikdo ještě pořádně neví, co od něj očekávat. Vy ale můžete být mezi prvními, kdo hru na vlastní kůži vyzkouší, stačí jen vyplnit jednoduchý dotazník.

Vesmírná odysea velitele Shepparda už skončila, jenomže vesmír je bohaté a rozsáhlé místo, do kterého se vejde více jak jedno dobrodružství. Jakého se dočkáme v Mass Effect: Andromeda, není doposud úplně známo. Víme jen, že příběh se bude odehrávat několik staletí po konci Mass Effectu 3, kdy se lidstvo probudilo po dlouhé hibernaci.

Cesta za nalezením nového domova dovedla novou posádku až do galaxie Andromeda, kde ovšem nemusí být tak vítáni, jak by si přáli. Vypořádání se s koncem třetího Mass Effectu bude velkou neznámou nejen pro hráče, ale také pro samotné protagonisty. Chronologicky byla mise Andromeda zahájena před rozuzlením třetího dílu, a tak naši hrdinové netuší, co se se Zemí vlastně stalo. 

V rámci tzv. N7 dne (odvozeného od skvadry elitních jednotek lidské aliance ze světa Mass Effect), který se konal 7. listopadu, vyšel nový trailer. Video zachycuje in-game záběry, které tak vypovídají o vizuálních možnostech hry. Upoutávka se soustředí především na příběh, který hlásá jedno - tentokrát jsme my těmi vetřelci. 

Další nápovědu k příběhu by mohla nabídnout nadcházející multiplayerová beta, do které se můžete nyní přihlásit. Stačí pouze vyplnit dotazník, který je jednoduchý, ale také poměrně obsáhlý a vyžaduje trochu trpělivosti.

Mass Effect Andro 2Mass Effect Andromeda 1

Představu o podobě multiplayeru zatím také nemá nikdo z veřejnosti přesnou. Podle některých zdrojů by se neměla moc lišit od té ve třetím díle, jen by její integrace do singleplayerové části měla být šikovnější. V případě třetího dílu byl režim hry pro více hráčů silně spjat s příběhovou kampaní, přičemž ji do jisté míry i číselně ovlivňoval - podobné čertoviny se snad již nedočkáme. 

Mass Effect: Andromeda můžeme očekávat na jaře roku 2017, konkrétnější den či alespoň měsíc si vydavatelství zatím nechává pro sebe. EA se přitom také netají tím, že titul klidně odloží, pokud budou vývojáři z BioWaru potřebovat více času. Sympatický krok, který by se měl v herním branži vídat častěji. Uspěchaná vydání, která se posléze odraží na kvalitě hry, jsou poslední dobou předmětem mnoha debat. 

Vydání hry se dočká PC platforma, dále konzole Xbox One a PlayStation 4. Majitelé nového Playstation 4 Pro se mohou těšit na vylepšenou verzi s 4k rozlišením a podporou HDR. 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Vzhůru do nekonečna a ještě dál, registrace do bety Mass Effect otevřeny [VIDEO]

Pondělí, 14 Listopad 2016 - 08:24 | Miroslav Jasso | "V případě třetího dílu byl režim hry pro...
Pátek, 11 Listopad 2016 - 07:31 | Fakovnik | Len taky detail: Mass Effect Andromeda...
Čtvrtek, 10 Listopad 2016 - 10:47 | Libor Míšek | Taky doufám.
Čtvrtek, 10 Listopad 2016 - 10:18 | RedMaX | Pro me je Mass Effect 1 az 3 nejlepsi hrou vsech...

Zobrazit diskusi