CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Vznikne-li ve Warcraft 3: Reforged nový žánr, patří Blizzardu

A co tohle?
" Předmětem práva autorského je také dílo vzniklé tvůrčím zpracováním díla jiného, včetně překladu díla do jiného jazyka. Tím není dotčeno právo autora zpracovaného nebo přeloženého díla."
Neporušují tímhle náhodou autorská práva?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ovšem že porušují. Ale na obhájení svého autorského práva musíte mít dostatek peněz jak se přesvědčil jistý autor, který zažaloval kanadského pirátského poslance. https://torrentfreak.com/author-fears-that-former-pirate-site-owner-is-t...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V žádném případě. Vy jste se totiž v eula svého práva vzdal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autorského práva se ze zákona nejde vzdát.
viz. právní výklad autorského zákona:
Dalším znakem autorskoprávní ochrany je nepřevoditelnost. Autor nemůže autorství převést na třetí osobu. Převoditelná nejsou ani osobnostní, ani majetková práva. Autor se nemůže autorství vzdát, nemůže svá autorská práva nikomu ani darovat, ani prodat. Autor stále zůstává autorem. I když de facto se autor může veškerých práv zdát, resp. je zpeněžit formou poskytnutí výhradní neomezené licence ke všem způsobům užití (v praxi se mluví o tzv. vykupování práv), stále de iure zůstává autorem. To se týká i zaměstnaneckého díla: I když veškerá majetková (a de facto i osobnostní) práva vykonává zaměstnavatel, autorem se stát nemůže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu smysl článku. Takhle to bylo vždy včetně klasické trojky. Vzpomeňte na kauzu DotA

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.