CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Windows 7 se odebralo do křemíkového nebe, Microsoft ukončil jeho podporu

To, ale přece nic neznamená já od MS nikdy žádnou podporu nepotřeboval.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim vsechny, vim ze je to trochu offtopic, ale chci se zeptat jestli nekomu doma nelezi AMD Athlon 240GE nebo 200ge/220ge/3000g. Mam problemy s rozchozenim komponentu pod Windows 7 (final edition 2020 od Tobynet) s procesorem AMD Ryzen 5 2600. Na puvodnim PC s intelem C2Q6600 vse chodi v poradku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

offtopic na co v dnešní době potřebuješ rozjíždět windows 7?
jinak tohle je problém základní desky ne cpu.
a nezapomínej že nějaké komponenty kupříkladu ovladače na usb3 musíš zakomponovat už do instalačky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zaťažko sa radí, keď vlastne nevieme s čím konkrétne je problém resp. čo nejde. Ja to zvalím na ovládače, keďže predpokladám, že Win 7 je už nainštalovaný. V takom prípade skús nainštalovať tieto ovládače https://winraid.level1techs.com/t/solution-win-7-win8-1-x64-ryzen-apu-vi... s dodržaním menovaného postupu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chápu to dobře že už po reinstalaci nepůjdou ani aktivovat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aktivační servery by měly fungovat podobně u Windows 8.1, kterým skončila podpora před dvěma dny a já je zkusil nainstalovat do virtuálky a aktivace prošla bez problémů. Ve Storu si už nic nekoupíte a podpora aplikací včetně Edge bude poslední vydaná aktualizace.
S Windows 7 to bude podobně, ne-li stejně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, no nevím. Já snažil nainstalovat a aktivovat Win 7 do virtualboxu a nepovedlo se. Windows mi hlásila, že mám 3 dny na aktivaci. Potom jsem nějak neměl na to čas a nyní virtuálka naběhne do úplně černé obrazovky. Netuším, kudy z toho ven.
Chtěl bych virtuálku s WinXP, nebo Win7 (na ty mám kdysi platný kód) pro instalaci obstarožních Delphi 7 na údržbu starého SW. Jinak to nepotřebuji.
Jestli máte někdo dobrý tip, tak sem s ním. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

W7 jsem instaloval před cca 2 roky a určitě nějaké i v mezidobí a bez problému. Obdobně s WinXP, ty mi z nějakého důvodu nešly aktivovat, tak jsem zvolil telefonickou a bez potíží.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K bootování do vhd uživatel nepotřebuje VirtualBox. Od Windows 7 je možné bootovat z vhd (pouze Pro edice) hned při spuštění vašeho pc. A hlavní výhodou je absence prostředníka, zde VB... Pokud se bavíme o hardwarové kompatibilitě. Pokud jsou to například nové Ryzeny, tak tam mám problém i já se starším Corel 12, který na Ryzenu 5000 už nespustím, na Intelu jo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechci bootovat - jestli to chápu dobře alternativně - do Win 7. Potřebuju je mít jako virtuálku, kterou si spustím v případě potřeby. Eventuálně by mi stačily Win XP. Ty jsem sice nějak ve Virtual Boxu rozchodil, ale s neskutečně nízkým výkonem.
Holt tomu budu muset věnovat více času a nějak se s tím poprat. V nouzi budu muset Delpi 7 nainstalovat ve Win 11. Chtěl jsem se tyhlety kompletní instalaci Delphi 7 se všemi doplňky a nástroji jednou za čas na novější Windows kompletně vyhnout. Kdysi jsem měl virtuálku XP v Hyper-V (tehdejší XP-mode), ale jednoho ošklivého dne se to kompletně rozbilo a virtuálka v HyperV přestala nabíhat kvůli nějakým vadným dll v hostovaném OS. Takže Hyper V ztratilo moji důvěru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Host je *nix alebo Win? Zo skúsenosti VBox nemá rád, keď je zapnutý Hyper-V (stále udávajú, že je to "experimental" fičúra), treba ho kompletne vypnúť v hoste, inak to robí neplechu práve s výkonom guesta. Taktiež je "nutnosť" mať zapnuté VT-x(intel)/AMD-V v biose. Vo VBoxe po vytvorení virtuálky ich treba tiež zapnúť využívanie tejto funkcie (System > Procesor > Nested PAE/NX a pod tým Enable Nested VT-x/AMD-V, na 3 karte nechať nastavenie default a povoliť Nested Paging). Na aktiváciu stačí použiť KMS_VL_ALL z githubu, ušetrí to čas, prípadne nervy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hostitel je Windows 11 pro. Děkuji za rady, prověřím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stran Windows 11 a VirtualBoxu bych doporučil jednu obezličku: vypnout ve Windows izolaci jádra (hledat ve Windows: izolace jádra - integrita paměti: Vypnout - a restartovat Windows).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže občas ty wokna potřebovaly aktivaci po telefonu tak nevím jstli ta ještě někdy půjde...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kolikrát musíte aktivovávat svá Windows 7?
Neměl by v tom být problém, když mně jdou i Office 2007 po telefonu aktivovat.

Stále jde upgradovat z Windows 7, 8 (8.1) klíčem, nebo digitálním nárokem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tolikrát kolikrát je musím přeinstalovat, stačí například, když někomu odejde disk... Nebo když je chci rozchodit na virtuálu kvůli nějakému SW.
No tvrdí, že nebude žádná podpora tak je myslím nasnadě se ptát jestli tím zmizí i možnost či některé možnosti aktivace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.