CDR.cz - Vybráno z IT

Xbox One exkluzivní low-poly RPG Ashen bude depresivní, strašidelné a těžké

Ashen E 3 17
O hře Ashen se toho dobré dva roky moc nešustlo. Nadějný projekt však nezemřel. Připomněl se nám na konferenci Microsoftu krásným trailerem, který ukazuje kousek z hratelnosti.

Ashen vyvíjí studio Aurora 44 v rámci programu ID@Xbox. Titul slibuje otevřený svět, survival prvky, tuhé souboje a RPG elementy. Vývojáři cílí na velmi depresivní atmosféru, což lze už jen vypozorovat z barevné palety grafiky.

Na atmosféře přidává i strohý low-poly design, využití deštivého počasí a skvělé nasvícení. Po dvou letech se dočkáváme nových útržků ze hry. Jak se vývoj posouvá?

Lze zaznamenat celkové zvýšení produkčních hodnot jak v grafice tak i zvuku. Trailer ukazuje souboje, které by se mohly přirovnat k těm z Dark Souls. Působí však svižnějším, organičtějším dojmem. Nepřátel je poskromnu, ale střety s nimi budou vyžadovat rozvážnost a jistou míru taktizování.

Zajímavě působí souhra dvou hlavních hrdinů. Dočkáme se silných kooperačních prvků nebo propracovaného buddy systému? Samozřejmě nutno zmínit skvělé vyobrazení bossů, kteří navozují nepříjemný děsivý pocit neznáma.

Vývoj se prozatím ubíra slibnou cestou a projekt získává celistvou působivou podobu. Datum vydání Ashen prozatím nebylo stanoveno.

Cdre 17

Tagy: 
Zdroje: 

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Xbox One exkluzivní low-poly RPG Ashen bude depresivní, strašidelné a těžké

Žádné komentáře.