CDR.cz - Vybráno z IT

YouTube jde ve šlépějích Netflixu. Zavádí online sledování filmů s reklamami

Společnost Youtube nabízí novou službu, kde poskytuje některým uživatelům možnost shlédnout zdarma zhruba 100 populárních filmů. Tato služba má dvě omezení, geolokace uživatele a množství reklam během filmu.

Streamovaní filmů a seriálů je v poslední době na vzestupu. Příkladem budiž Netflix, nebo třeba Spotify pro hudbu. Do rozjetého vlaku se chystá naskočit i YouTube, a tak se společnost Google rozhodla ke spuštění nové služby. Někteří uživatelé mohou tak shlédnout vybrané populární filmy zcela zdarma. Jediným omezením, které musí uživatelé „zkousnout“, je pár nevinných reklam a geolokace uživatele.

Youtube nabízí tuto službu v sekci, kde je možné filmy běžně zakoupit. Ke shlédnutí je k dispozici zhruba 100 titulů jako například Terminátor, Pravá blondýna, Rocky a další.

V našich podmínkách se této nové služby však bohužel prozatím nedočkáme. Ředitel produktového oddělení YouTube, Rohit Dhawan, vidí v tomto kroku velkou příležitost pro reklamní nabídku nebo samotná nahrávací studia a filmová studia, pro která se může jednat o další příjemný přísun finančních prostředků.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku YouTube jde ve šlépějích Netflixu. Zavádí online sledování filmů s reklamami

Žádné komentáře.