CDR.cz - Vybráno z IT

YouTube přechází do černé. Víme, jak tajnou funkci vyzkoušet

Youtube 2
Jeden z nejnavštěvovanějších webů světa čeká velká novinka. Video server YouTube společnosti Google připravuje nový kabát. Stačí nicméně trocha zručnosti a můžete si nový design odemknout již dnes.

Uživatelé diskuzního portálu Reddit upozornili na krok, který podnikla společnost Google. Ta v těchto dnech testuje nový vzhled populárního serveru YouTube, v brzké době bychom se tak mohli dočkat jeho redesignu.

Google své weby v posledních letech vede k minimalizmu, preferuje čistý a přehledný design, který nepůsobí příliš přehlceně a dýchá. Specifikovat bychom takto mohli i aktuální vzhled YouTubu, který ovšem společnost chystá ještě více zjednodušit a celkově zvětšit jeho rozlišení.

A není to všechno, počítá se také s jeho tmavou variantou. Podle dostupných informací by mělo jít o volitelný krok. Po přepnutí do "Dark Modu" se stránky převléknou do černo-šedého kabátu, který zatím není dle slov testerů zcela vyladěný, Google ovšem nic netlačí a na jeho finální podobu je ještě spousta času.

EditthiscookieYoutube 2 Kopie

Tmavý design oceníte v momentě, kdy se nevyhnete přímému slunečnímu svitu, takový web je v něm čitelnější. Vhod přijde také v noci, kdy se nenacházíte v blízkosti umělého osvětlení, nevypálí vám oči.

Ladění barev má ovšem i druhou stranu mince. Ze čtení bílého textu na černém pozadí dříve přichází rozostřování obrazu, pro oči se jedná o náročnější proces a dříve se unaví. U řady uživatelů proto nepatří tmavé designy mezi příliš populární. Naštěstí je YouTube hlavně o videích.

Testovací verze tmavého YouTubu zatím není oficiálně dostupná, odemknout si ji však můžete vlastnoručně: 

  1. Nainstalujte doplněk pro prohlížeč EditThisCookie
  2. Klidně na doplněk a najdetě položku .youtube.com | PREF 
  3. Do hodnoty připište &f6=34
  4. Aktualizujte stránku YouTube a klikněte na ikonku svého profilu
  5. Přepínejte Dark Mode dle libosti
Tagy: 
Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku YouTube přechází do černé. Víme, jak tajnou funkci vyzkoušet

Úterý, 28 Březen 2017 - 20:41 | Butrus Butrus | To mě stejně fungovat nebude, protože se mi...
Pondělí, 20 Únor 2017 - 13:29 | BTJ | Hledal jsem v obchodech u obou prohlizecu (edge i...
Pátek, 3 Únor 2017 - 20:58 | Mastafa | Takže Turn of the light už neni potřeba?
Pátek, 3 Únor 2017 - 09:56 | Whiskeyjack | Hned jsem využil, děkuji

Zobrazit diskusi