CDR.cz - Vybráno z IT

Age of Empires Online přepíná na Offline

Aoeo 03
Age of Empires Online zavírá krám a už jej znovu neotevře. Poslední roky vydavatele ovšem vedly právě do tohoto bodu a to i přesto, že Microsoft slíbil, že tentokrát na PC opravdu nezanevřou a obdaří svou pozorností i jeho komunitu.

Je to tak, věk tohohle impéria už vyprchal, ale nehrajme si na překvapené. Již minulý rok, kdy Microsoft titulu kvůli nedostatku zisků zatrhl jakýkoliv nový obsah, bylo jasné, že Age of Empires Online pomalu umírá. Microsoft sice slíbil, že se na PC nevybodnou, ale s odumřením Games For Windows Live (díky bohu) a nyní s koncem Age of Empires Online, vše ukazuje spíše k opaku.

Aoeo 01

Tým stojící za AoEO (nebo aspoň to, co z něj zbylo) zanechal krátkou zprávu na rozloučenou:  „Nic z tohodle by nebylo možné bez našich přátel a partnerů v Robot Entertainment a Gas Powered Games. Oni byli architekti prastarého světa, kde jsme společně bojovali a hráli. V mnoha ohledech jsme byli s AOEO hodně ambiciozní a hodně jsme riskovali, některé z těch experimentů vyšli a některé ne. Jak se tak říká, myslím si, že jsme většinou byli na té správné vlně.

Aoeo 02

„Největší dík ale patří vám, hráčům hry. Bylo nám potěšením a velkou poctou posloužit. Děkujeme za čas, který jste s námi strávili, objevovali všechny ty malé světy a dobývali je pro čest a slávu své Aliance a impéria. Děkujeme vám hlavně za čas, který jste strávili mezi sebou v PVP soubojích, co-op questech, na fórech a na zbytku celého internetu. Děkujeme vám za hraní.“

Co dodat, snad jen: „Sbohem, Age of Empires Online, nebyl jsi zas tak špatný.“

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Age of Empires Online přepíná na Offline

Pondělí, 14 Červenec 2014 - 08:32 | Yco | Zdravím, píšete, že sa AoEO stane offline. Čo to...

Zobrazit diskusi