CDR.cz - Vybráno z IT

Češi pomocí dronu natočili GTA 2 z reálného života [VIDEO]

Komu se nelení, tomu se zelení. Skvělé virální video z herního prostředí představila česká partička z Valašského Meziříčí. Adaptace GTA 2 z reálného života drtí internet.

Grand Theft Auto 2 světlo světa spatřilo dávno v roce 1999. Od té doby už jsme se dočkali dalších jedenácti her značky (i s ohledem na odbočky v podobě datadisků), a tak je vzpomínka na staré dobré GTA 2 z ptačí perspektivy hodně velká nostalgie. Celá řada dnešních hráčů už se s ním ani nikdy nesetkala. Šlo přitom o průlomový titul své doby a pro herní scénu důležitý milník. 

Dobré načasování si zvolila česká partička kolem režiséra Vojtěcha Paula, když v době, kdy světem vládne pátý díl série, vypustila na veřejnost video, ve kterém převádí retro pecku GTA 2 do reálného prostředí. Natáčelo se na dron Phantom 2 VISION+.

Dotvořený herní interface, originální hlášky a zvukové záznamy i grafické efekty v podobě výbuchů a střelby už jsou pak jen třešničkou na dortu. Podívejte se sami, tohle video zkrátka vezme za srdíčko. Stalo se tomu tak i v zahraničních médiích, kde z nápadu probíhá vlna nadšení. 

Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Češi pomocí dronu natočili GTA 2 z reálného života [VIDEO]

Čtvrtek, 7 Květen 2015 - 09:18 | petr22 | To taky. Takova prace s obsahem a uprava ktera je...
Úterý, 5 Květen 2015 - 16:23 | danieel | Nebo fish-eye correction. To meli narovnat at to...
Úterý, 5 Květen 2015 - 09:25 | petr22 | Stabilizace. Je neuveritelne, kolik obsahove...

Zobrazit diskusi