CDR.cz - Vybráno z IT

Ubisoft: Hratelná ženská postava ve Far Cry 4 nebude [E3 2014]

Farcry 4 E 4
Vývojáři Far Cry 4 chtěli do hry zaimplementovat ženskou postavu. Dostupná by byla v kooperačním módu. Vydavatelství ovšem tento krok kvůli úspoře času zakázalo.

E 3 Special

Vývojáři nově oznámeného titulu Far Cry 4 pracují pod velkým tlakem. To dokazuje i dnešní zpráva o tom, že vydavatelský dům nepovolil tvorbu na ženské postavě pro kooperační mód z důvodu časové prodlevy. Hra totiž není pro takový krok připravená, největší problém prý nastává v animacích.

"Je to opravdu skličující, protože jsme byli pouze krok od implementace možnosti volby mezi mužskou a ženskou postavou," říká kreativní ředitel Alex Hutchinson. "Všechno je pouze otázka zátěže, protože nemáme hotové animace pro ženskou postavu," dodává.

Farcr 4 73

Mohlo by samozřejmě dojít pouze na změnu skinu, případně nějaké velice rychlé úpravy, to ovšem není styl Ubisoftu a vývojáři nechtějí ženskou postavu s mužskými animacemi, které se promítnou například ve stylu chůze, skákání, ale i mluvy. "Bylo by to divné," správně poznamenal Hutchinson.

Ušetřeným časem se prý na druhou stranu podařilo tvůrcům získat více příběhových postav. S lepšími technologiemi by ale nebyl problém učinit oba kroky. Dobrou zprávou je, že hratelná ženská postava někdy v budoucnu vyloučena není.


Původní zpráva (11. června, 16:01)

Far Cry 4 se ukazuje na nových screenshotech

Far Cry 4 už se na E3 věnovala dvojice konferencí, kde se představila dvojice trailerů. Teď Ubisoft vypustil první sadu obrázků.

Většina obrázků už je nám známa, pochází totiž z prostředí, ve kterém se odehrávalo premiérové in-game video, kterým o půlnoci 9. června startovala konference Ubisoftu. Přesto se mezi nimi objevuje i jeden zcela nový a několik koncept artů.

Fc 4 6Fc 4 1Fc 4 2

Fc 4 3Fc 4 4Fc 4 5

Fc 4 7Fc 4 9Fc 4 8

Na některých screenshotech je zachycen zatím jediný známý záporák hry, jiné zase odhalují tvář postavy, kterou měl náš spoluhráč v druhém odhaleném kooperačním gameplay videu. Zda se s týpkem v šedivých teplákách setkáme i v singleplayeru je zatím překvapením.


Předchozí zpráva (11. června, 01:31)

Podívejte se na 7 minut z hraní zběsilého Far Cry 4 [E3 2014]

Poprvé jsme měli možnost vidět Far Cry 4 v pohybu na konferenci Ubisoftu. Téměř o tři hodiny později byl pak představen gameplay také na briefingu Sony. K vidění bylo 7 minut z co-opu.

Hype kolem Far Cry 3 byl nevídaný a se čtvrtým dílem to nebude jiné. Hned v úvodu konference Ubisoftu jsme měli možnost shlédnout pětiminutovou ukázku ze samotného začátku hry. V případě Sony to bylo minut sedm. Prezentovaly gameplay v kooperačním módu a tak trochu obrátily naše mínění o Far Cry 4 k horšímu.

K vidění totiž bylo hned několik klišé, které se možná až nepříjemně přibližovaly k heroickým výkonům, jež známe třeba z provařeného Call of Duty. Hra najednou nevypadala tak přitažlivě, jako v případě premiérového snímku. Bohužel.

Potěšující zprávou je alespoň oznámení, že kooperaci si s přáteli přes PlayStation Network zahrajete i v případě, že hru vůbec nebudete vlastnit. Stačí, aby jejím majitelem byla druhá strana. Informace platí jak pro PlayStation 3, tak PlayStation 4 verzi.


Původní zpráva (10. června, 02:13)

Ubisoft odhalil prvních 5 minut z Far Cry 4

Na přelomu pondělí a úterý, tedy přesně o půlnoci, dostal slovo se svou konferencí magnát Ubisoft, aby představil několik svých velkolepých titulů. Jedním z nich byl nepochybně také Far Cry 4, který nabídl prvních pět minut z hraní.

Náš hlavní hrdina cestuje po Himalájích místní autobusovou dopravou, která je mimochodem v končinách právem považována za nejrizikovější. To ostatně potvrdí také vojenská kontrola, která se nakonec zvrhne v pořádné krveprolití. Když už má dojít na nejhorší a smrtelná kulka čeká i na naší postavu, vojáci jsou zastavení svým poručníkem.

A tím není nikdo jiný, než blonďák v růžovém saku, který se objevoval na přebalu hry, a který bude ve Far Cry 4 zřejmě působit jako hlavní záporák podobně, jako Vaas ve Far Cry 3. Jedno mají společné. Oba jsou pořádní psychopati. 

Far Cry 4 vyjde 18. listopadu v Americe a 21. listopadu v Evropě na PC a konzole staré i nové generace.

Zpravodajství E3 2014 běží pod záštitou společnosti Intel Corporation

Děkujeme za zápůjčku výkonných Ultrabooků s procesory Intel Core.

Asus TaichiLenovo Yoga 13Dell Xps 12

Asus Taichi, Lenovo Yoga 13, Dell XPS 12

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Ubisoft: Hratelná ženská postava ve Far Cry 4 nebude [E3 2014]

Žádné komentáře.