CDR.cz - Vybráno z IT

Luk z trička a auto jako efektivní zbraň. Koukněte na gameplay z H1Z1

Designér Jimmy Whisenhunt v jedenáctiminutovém videu z hraní předvádí možnosti zombie survival MMOčka od Sony Online Entertainment.

Už když se podíváte na pouhé screenshoty z apokalyptického H1Z1, těžko se vám vybaví něco jiného než populární simulátor přežití DayZ. A nikdo vám to nemůže mít za zlé, protože v dubnu oznámená free-to-play záležitost má se zlatým dolem Bohemia Interactive dost možná společného víc, než vývojáři zamýšleli.

Jakákoliv podobnost by ovšem neměla zastínit řadu původních nápadů, které zde najdete – mimo jiné intuitivní systém výroby předmětů (ačkoliv jeho „objevitelská“ fáze by nám ve finálním produktu vážně nechyběla), stavbu obytných struktur nebo silný vliv denní doby a dynamického počasí na váš postup.

Více než jedenáctiminutovou nahrávkou vás provede designér titulu Jimmy Whisenhunt z SOE. Jak sám podotýká: „Tohle je H1Z1 v kostce.“

H1Z1 je zdarma distribuované MMO, zasazené patnáct let po vypuknutí pandemie viru měnícího lidi v oživlé mrtvoly. V roli jednoho z přeživších se při shánění jídla, vody a jiných surovin budete muset vypořádat nejen se zombiemi, ale i divokými zvířaty a jinými hráči. Datum vydání zatím nebylo upřesněno, počítá se však s letošním rokem, a to na platformách PC a PlayStation 4.

Martin Paytok

Po přispívání do několika digitálních magazínů se v roce 2009 usadil jako redaktor na serveru RecenzeHer.eu, odkud později odešel na post zástupce šéfredaktora inGamer.cz. Ten se v roce 2014 stal součástí herní sekce CDR.cz. Vedle psaní o hrách se dlouhá léta věnoval recenzování filmů pro XB-1. V současnosti působí jako externí redaktor časopisu SCORE.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Luk z trička a auto jako efektivní zbraň. Koukněte na gameplay z H1Z1

Žádné komentáře.