CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Ohlédnutí za akcí HackerFest 2016 aneb co všechno se dá hacknout?

Skoda, ze se o takovychto akci informuje az po jejich probehnuti a ne predem. Pokud to clovek nezna, tak se o tom vcas nedozvi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuji sledovat stránky www.soom.cz kde tuto akci Roman - ".cCuMiNn." dostatečně dopředu avizuje.

Cena se opravdu může zdát vysoká, ale je třeba si uvědomit, že je nutné najmout sál, zaplatit přednášející a taky mít alespoň minimální zisk. Osobně jsem se této akce nikdy nezúčastnil z časových důvodů, ale osoba samotného organizátora zaručuje kvalitu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono by jiste stalo za zvazeni, jestli to z Prahy nepresunou nekam do kinosalu nebo kulturaku v mensim meste, kde by se nakonec veslo i vic lidi a cena za pronajem by byla jen zlomek (a to nemluvim i o pripadnem ubytovani mimoprazskych, kterych byla jiste naprosta vetsina). To same s opulentnim cateringem, jiste by jej naprosta vetsina ozelela, kdyby byla cena o par tisic mensi ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prakticky celodenní akce se nedá zvládnout bez pořádného přísunu jídla. Tady bych problém neviděl.

Ale je pravdou, že by se to mohlo přesunout někam, kde pronájem prostorů by nebyl tak drahý a vešlo by se tam více lidí (tj. mimo Prahu).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja si dovedu i predstavit, ze lidi nemusi zrat cely den .... muzou se pred prednaskou nasnidat .... pak hodina na obed v libovolne restauraci a po prednasce se naveceret .... pro diabetiky tatranka v prubehu akce a neni problem. Pripadne podle zajmu zajistit catering pro ty, kteri si jej extra zaplati. Uz snad od 10ti lidi se da poridit catering, dovezou, pohosti, odvezou ... a ti, co budou chtit, si to zaplati. Taky neni na takovou akci problem nechat tam privezt automat s bagetama a sedvicema a hezkou hostesku, co bude varit kafe a caj .... naklady jsou nula, prijedou sami, vydelaji a odjedou, mozna jeste zaplati poradateli za sanci si vydelat, asi zalezi od velikosti akce a od toho, co prodali ... ale mi netvrde, ze na nejaky geekfest je potreba raut jak na Hrade na Novy rok! Teda aspon takovy pocit jsem z toho, podle autorova vypraveni, pojal.
Vydelat se taky da chytrym sponzoringem (zvlast na takove akci) a verim, ze dokonce tak, ze by se i cela akce zaplatila sama ..... taky by se dala cela akce nahrat a s pulrocnim zpozdenim treba za rozumny poplatek nekde nasdilet a vydelat dalsi prachy. Za vic jak 4ku v luxusnim prostredi mi to prijde IMHO jako vojeb a snaha vyryzovat co nejvic prachu, nez informovat ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě to Roman nedělá jako charitu. Má s tím hodně práce, takže určitě chce na tom něco vydělat. Ale zase tak závratný zisk z toho nebude. A hlavně. On nabízí akci za nějakou cenu, pokud se ti to nelíbí, lístky kupovat tě nikdo nenutí.

Jinak málo lidí v ČR udělalo tolik pro komunitu jako on. Takže vyjádření o rejžování nejsou příliš fér.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, teda jak v Praze, ale ve většině republiky je sehnání jídla na akci jenom drobný poplatek.
Co vím z nedávného firemního večírku, tak jídla bylo tolik, že to nikdo nedokázal sežrat a tak asi půlka zůstala nesnězená (a to tam zůstavali takové pochoutky jako steaky, tataráky, atd.) . Přitom se za to jídlo moc neplatilo, po přepočítání cca 200kč na osobu za jídlo.
Nejvíce samozřejmě stálo pití (za nealko + alko platili cca 1500 za osobu). Tady je vidět na čem ty akce nejvíce vydělávají (jídlo to není).

A JD v příspěvku dole tvrdí, že za dobrou dobrou přednášku v oboru se dostává 5000-15000kč. Docela bych mu věřil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je zase problém dostat Pražáky někam mimo Prahu. Je to prašť nebo uhoď. Někomu se prostě nezavděčíš.

Nikdy jsem podobnou velkou akci neorganizoval, pouze jsem na nich přednášel. Mám tedy celkem dobrou představu o honorářích pro přednášející. O nákladech s organizací mám pouze rámcové informace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

At si prazaci vyserou tedy oko ... aby se zbytek republiky (hadam, ze dobrych 75% nebylo z Prahy) sjizdel do drahe Prahy, problemy s ubytovanim, parkovanim ... it does not compute:)
I u nas v prdelakove s 30k obyvateli, mame kulturak, kde se vejde 1000 lidi na sezeni ....
O honorarich na takovou geek akci bych si nedelal moc predstavy. Kdyz dostane za 1-2 hodinovou prednasku petku tak muze byt rad, to neni Mares:o) Navic tohle je i hodne o prestizi byt vubec na podium pozvan .... jestli dali celkove prednasejicim, za ty dva dny vic jak pul sta, tak bych se moc divil ... ikdyz zase videt, ze tam kazdy z tech lidi skoro tu petku vytlacil za vstup, ale neverim, ze nekomu daji za hodinovou prednasku dve petky ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V ČR se platí za zajímavou a inovativní přednášku v tomto oboru 5k - 15k. A kolik je to na západ od naších hranic raději psát nebudu.

Ono to totiž není jenom o té přednášce ale o spoustě přípravy. Kolik Roman platí vím, psát to zde nebudu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

BTJ - mnohe nekonvencni nazory, ktere tady prezentujes maji v ledasčem pravdu. Ale ted si tezce prestrelil. Ceny a honorare ktere uvadite jsou naprosto smesne. Pro srovnani v mem oboru (medicina):
- poplatek za TOP prednasky zacinaji cca od 5 000Kč za den
- poplatek za TOP prakticke kurzy jsou cca od 10 000Kč za den
- kdyz delam sam vlastni pomerne inovativni prednasky. Tak to je za prve roky prace a peclive vedene dokumentace, velice peclive studium problematiky ze studii(v knihach se o tom nic nepise) , roky zkusenosti ziskanych po vlastni ose, kupa draheho materialu atd.. Ano nasledna tvorba hodinove prednasky (vcetne fotodokumentace) mi jiz v soucasnosti zabere jen cca 2-4 tydny (po praci) . . . . Nicmene ohodnoceni ktere dostanu cca 10 - 20 000Kc (minus dane) povazuji za vice nez symbolicke. Todle se u nas dela z nadseni a jak koukam situace je i ve vasem oboru podobna.

Az budou Vasi prednasejici brat 50 - 100 000kc za jednu SKVELOU prednasku - tak pak teprve prosim te uvazuj o ryzovani. Orientovany clovek vi ze jestli se udela katering za 20 000 Kc nebo 50 000 Kc neni stezejny. Zacni sam inovativne a zajimave prednaset a pochopis . . . .

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.