CDR.cz - Vybráno z IT

Acer končí se značkou eMachines, divizi levných počítačů převezme Packard Bell

emachines_logo
Restrukturalizace a zefektivnění výrobní síly dopadla i na tchajwanského počítačového výrobce Acera, který v návaznosti na již dříve avizované nové směrování firmy ukončuje výrobní značku eMachines, která byla symbolem pro velmi cenově dostupné notebooky.

Zrušení značky eMachines je výsledek aktuálních škrtů, zjednodušení výrobního procesu a celkem i logický krok v souladu s firemní racionalizací politiky společnosti Acer. Slučovací proces byl komunikován šéfem společnosti - J.T Wang - v roce 2011, přičemž dovršení celé této firemní diety se mělo realizovat do tří let od oznámení.

Společnost Acer v roce 2008 zakoupila ze strategických důvodů společnost Gateway, jejíž prostřednictvím také získala majoritní podíl v nizozemské společnosti Packard Bell, která se na počátku 21. století těšila velmi dobrému jménu. Ostatně o Packard Bell projevil zájem v roce 2007 i čínsko-americký výrobce počítačů Lenovo. Avšak právě Acer s více jak 70% podílem ve firmě skrze zmíněný Gateway, který zakoupil za 710 milionů dolarů, mohl tento zájem vetovat a učinit tak z Packard Bell pevnou a nedílnou součást své firemní rodiny.

emachines_one
Acer eMachines One 350

eMachines a Packard Bell se tak staly synonymem pro levné a dobře dostupné počítače. Namátkou můžeme zmínit, že typickými představiteli pro eMachines jsou notebooky i netbooky například z řady One, pro Packard Bell pak zařízení EasyNote.

Packard-Bell-EasyNote-TE
Packard Bell EasyNote TE

Acer jako takový aktuálně upíná svou pozornost i do dalších spotřebních odvětví, především ale do segmentu vyšších cenových kategorií. V portfoliu se tak začínají objevovat tablety (Iconia Tab), telefony (Liquid Galant) a samozřejmě notebooky a ultrabooky (řada Aspire S a jiné). Divize Packard Bell tak bude pokračovat jako jediná výrobní jednotka levných počítačů.

Zdroje: 

electronista.com #1 a #2

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Acer končí se značkou eMachines, divizi levných počítačů převezme Packard Bell

Žádné komentáře.