CDR.cz - Vybráno z IT

CES 2014: Alcatel představil 4" čtečku knih, která vypadá jako smartphone

Alcatel Magic Flip
Miniaturní čtečka e-knih Magic Flip pasuje přesně do kapsy, navíc z ní můžete udělat externí e-ink displej vašeho mobilního telefonu. Alcatel ukázal i další novinky, třeba výkonný osmijádrový smartphone OneTouch Idol X+.

Elektronické čtečky jsou dozajista dobrým nástrojem pro vášnivé čtenáře, kteří si bez hromady knížek neumí představit jakoukoliv dovolenou. Čtečky e-knih jsou o poznání lehčí a jejich čtecí plocha se dá přibližně srovnat s velikostí stránky klasické knihy. Společnost Alcatel na veletrhu Consumer Electronics Show 2014 však odhalila čtečku elektronických knih s názvem Magic Flip, která nabízí jako jedna z mála úhlopříčku o velikosti 4 palce.

Alcatel Magic Flip 2

Magic Flip umí zobrazit všechny běžné formáty e-knih. Kromě čtení textových souborů je možné čtečku propojit se smartphonem nebo tabletem přes Bluetooth, čímž získáte energeticky úsporný černobílý e-ink displej zobrazující notifikační zprávy vašeho zařízení. Po synchronizaci s telefonem bude čtečka Magic Flip zřejmě fungovat podobným způsobem jako hybridní zařízení Yotaphone, avšak pro každý displej budete mít jiné zařízení s nezávislou baterií.

Alcatel Magic Flip 3

První fotografie v době psaní článku zatím zveřejnil pouze server Engadget. Z nich se dá odvodit, že čtečka bude mít nízkou hmotnost a jednoduchý minimalistický design.

alcatel-onetouch-idol-x
Smartphone Alcatel OneTouch Idol X+

Alcatel kromě čtečky Magic Flip na CES 2014 představil také další zařízení. Například nové 7" a 8" tablety nebo phablet Pop C9 s 5,5palcovou úhlopříčkou displeje. Nejočekávanější novinkou však je bezpochyby smartphone OneTouch Idol X+ s 2GHz osmijádrovým procesorem a 5" Full HD displejem.

IDOL X+ Colour Range

Přístroj s tloušťkou 7,9 mm by se měl prodávat v balení s fitness náramkem BOOMband. V České republice se má objevit na konci prvního kvartálu 2014 za doporučenou cenu nepřesahující 10 000 korun.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku CES 2014: Alcatel představil 4" čtečku knih, která vypadá jako smartphone

Čtvrtek, 1 Květen 2014 - 11:53 | DRK | Tak než si pořizovat čtečku velikosti mobilu, to...
Středa, 8 Leden 2014 - 21:56 | Spirit_pcf | Skusim hadat: Urcite ste neprescrollovaly cely...
Středa, 8 Leden 2014 - 16:40 | HKMaly | "nepřesahující 10 000 korun"? WTF? Ono...

Zobrazit diskusi