CDR.cz - Vybráno z IT

YotaPhone - smartphone a e-ink čtečka v jednom

yotaphone two display
Před Vánoci se začne prodávat revoluční novinka - smartphone se dvěma displeji, s nímž můžete počítat až za hranicí vybité baterie.

Ruská společnost Yota Technologies, zabývající se v prvé řadě prodejem routerů a modemů, se chystá před koncem roku prorazit na trhu smartphonů. Začne prodávat chytrý telefon YotaPhone, což je smartphone se dvěma obrazovkami. Na jedné straně je klasický barevný 4,3" LCD displej s rozlišením 1280 x 720 pixelů a na straně druhé je stejně velký černobílý EPD displej s technologií E-Ink, který má rozlišení 640 x 360 pixelů a dokáže zobrazit šestnáct odstínů šedi. Zařízení je dále vybaveno Wi-Fi, gyroskopem, akcelerometrem nebo FM rádiem. Bližší specifikaci smartphonu Yota naleznete v našem dřívějším článku.

yotaphone-hand

Ptáte se, na co jsou dobré dva displeje? Obě obrazovky jsou navzájem propojené, tudíž zobrazují stejný obsah. Na plně nabitou baterii dokáže telefon fungovat až půl dne v kuse. Jakmile dojde k jejímu vybití, nejste nuceni ihned hledat nabíječku. Smartphone stačí otočit a můžete pracovat s černobílým displejem.

Druhý displej s elektronickým inkoustem je energeticky úsporný, a proto nezatěžuje baterii tak výrazně jako LCD. To se může hodit, když se chcete na mobil pouze podívat, zda vám někdo nevolal nebo neposlal zprávu. E-Ink displej můžete samozřejmě používat i pro další činnosti, při nichž chcete šetřit baterii, jako je čtení elektronických knih, prohlížení internetu nebo telefonování. Kdykoliv budete chtít využít barevnou obrazovku, není nic jednoduššího než otočit mobil zpátky.

yotaphone

Jak asi funguje rozhraní dvoudisplejové Yoty se můžete podívat na následující živé demo, které pořídil jeden z redaktorů serveru PocketNow letos na MWC 2013.

YotaPhone se bude vyrábět v černé a bílé barvě. Cena zatím není známá, ale pokud máte zájem být informováni o tom, kdy se začnou přijímat předobjednávky, přihlaste se k odběru novinek na webu YotaPhone.com.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku YotaPhone - smartphone a e-ink čtečka v jednom

Úterý, 19 Listopad 2013 - 21:06 | peca | Nebo 4 hodiny, pokud počítáme pracovní den :-) I...
Úterý, 19 Listopad 2013 - 08:10 | Radog | Tenhle mobil je představený už delší dobu,...
Pondělí, 18 Listopad 2013 - 11:15 | bager | e-ink druha polovicka na Jolla phone by nebola...
Pondělí, 18 Listopad 2013 - 09:23 | DRK | Tohle vypadá zajímavě, konečně by ty mobily mohly...
Pondělí, 18 Listopad 2013 - 07:43 | AndyF1 | To vyzera uzitocne. Este to chce vylepsit aby tie...

Zobrazit diskusi